Share
Slujba înmormântării pentru inginer Sorin Constantin Zaharia a avut loc la Catedrala Episcopală Baia Mare

Slujba înmormântării pentru inginer Sorin Constantin Zaharia a avut loc la Catedrala Episcopală Baia Mare

Duminică, 15 ianuarie, pe esplanada Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Slujba Prohodirii pentru inginer Sorin Constantin Zaharia, care a trecut la Domnul acum câteva zile.

Din soborul părinților slujitori amintim pe Arhim. Dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii Rohia, Ierom. Serafim Bilț, eclesiarhul Catedralei Episcopale, Pr. Adrian Gheorghe Paul, de la Departamentul de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul”, Pr. Daniel Tirean, inspector financiar eparhial, Pr. Florin Hoban, Pr. Florin Bălan și Pr. Valeriu Vana – slujitori ai catedralei, Protos. Mihail Bud, starețul Mănăstirii Budești etc.

În cadrul slujbei, PS Timotei Sătmăreanul a dat citire Mesajului Preasfințitului Părinte Episcop Iustin intitulat: „Inginerul Sorin Zaharia, un aristocrat al zidurilor frumoase, așezate și înfipte în pământ, pentru veșnicie”.
Mesajul poate fi citit aici: https://bit.ly/3CRioV8

Răspunsurile au fost date de cântăreții catedralei și de alți teologi.

Amintim faptul că în anul 2021, de hramul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, PS Iustin, i-a conferit, pe esplanada lăcașului de cult, Ordinul „Justinian Arhiepiscopul” pentru laici, pentru contribuția deosebită, reflectată prin studiile sale geologice, la ridicarea celor mai importante lăcaşuri de cult din Eparhia noastră, inclusiv Catedrala Episcopală, Mănăstirea Rohia, Mănăstirea Bârsana și Mănăstirea Scărișoara Nouă, precum și în alte zone ale țării.

Scurte date biografice:

Sorin Constantin Zaharia s-a născut la data de 24 septembrie 1941 în comuna Galbenu, județul Brăila. Absolvent al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Geologie, Geografie, în anul 2012 obține Diploma de Doctor în domeniul studierii riscurilor de alunecări de teren şi inundații, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Geografie.

Membru fondator al Societăţii de Geotehnică şi Fundaţii din România și membru al Societăţii Geologice a României, cu o experiență de peste 50 de ani în geotehnică, cu peste 20 de lucrări publicate din care, 9 în reviste internaţionale cotate ISI și două volume de specialitate publicate în anii 1988 şi 2010.

Se mută la Domnul la 12 ianuarie 2023, unde, cu o seară înainte, a fost cercetat pe patul de suferință de către Preasfințitul Părinte Iustin, care l-a iubit și prețuit pentru dragostea arătată față de Sfânta noastră Biserică.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu