S a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 9 minute în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 2 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 2 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 3 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 14 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 16 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 19 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
Vernisaj la catedrală
Vineri, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a vernisat Expoziţia de icoane „Chipuri din veac în veci”, ediţia a III-a, din sala-muzeu „Sfinţii Martiri Brâncoveni” de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.
Expoziţia este organizată cu ocazia „Anului omagial al satului românesc” şi în cinstea Duminicii Ortodoxiei de către Episcopia Maramureşului şi Sătmarului şi cuprinde icoane realizate de pictorul iconar Gabriel Ştefan Solomon, cadru didactic asociat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din orașul de la poalele Feleacului.
Icoanele expuse fac parte din patrimoniul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, pictate de-a lungul anilor cu diferite ocazii.
Icoana făcătoare de minuni „Maica Domnului cu Pruncul” de la Mănăstirea Dragomireşti (sec. al XVII-lea) a fost adusă spre închinare cu ocazia vernisării acestei expoziţii, fiind pusă în incinta Catedralei, înainte de urca în sala de expunere, ea făcând parte, în acest fel, din expoziţie şi oferind, în acelaşi timp, posibilitatea credincioşilor să i se închine în naosul Catedralei.
Pictorul Gabriel Ştefan Solomon este cel care, la sugestia şi sub îndrumarea Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin, a pictat icoana „Maica Domnului – ocrotitoarea satului românesc”, dedicată Anului omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor), care este expusă alături de încă 14 icoane cu Sfânta Treime, Botezul Domnului, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, Sfântul Apostol Andrei, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Sfântul Iustin Martirul şi Filozoful, Sfântul Arhidiacon şi Mucenic Ştefan, Sfinţii Martiri Brâncoveni, Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, Ştefan cel Mare şi Sfânt.
1 Comentariu în această postare
Creștin
icoana trebuia neapărat înconjurată cu flori roșu alb verde???? sau era de 15 martie….