Centrul de zi pentru vârstnici din Desești prinde contur - 42 minute în urmă
Ursul și primarul – o poveste românească despre frică, putere și decizie - 47 minute în urmă
Locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European - 1 oră în urmă
Salvamont Maramureș – sute de oameni salvați pe parcursul anului trecut - 2 ore în urmă
Un elev de la Liceul „Petru Rareș” din Târgu Lăpuș, locul I pe județ și calificare la etapa națională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” - 3 ore în urmă
Apel umanitar: David Pridea din Remetea Chioarului are nevoie de ajutor - 3 ore în urmă
Premierul descoperă o nouă localitate în Sălaj: „Meseșul” lui Ciolacu - 3 ore în urmă
Anunț privind atribuirea locurilor de parcare în orașul Târgu Lăpuș - 3 ore în urmă
Datele le-au fost furate, datoriile rămân pe numele lor - 4 ore în urmă
11 aprilie 1945 – Ziua în care lumea a privit în abis.Eliberarea lagărului Buchenwald - 4 ore în urmă
Vernisaj la catedrală
Vineri, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a vernisat Expoziţia de icoane „Chipuri din veac în veci”, ediţia a III-a, din sala-muzeu „Sfinţii Martiri Brâncoveni” de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.
Expoziţia este organizată cu ocazia „Anului omagial al satului românesc” şi în cinstea Duminicii Ortodoxiei de către Episcopia Maramureşului şi Sătmarului şi cuprinde icoane realizate de pictorul iconar Gabriel Ştefan Solomon, cadru didactic asociat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din orașul de la poalele Feleacului.
Icoanele expuse fac parte din patrimoniul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, pictate de-a lungul anilor cu diferite ocazii.
Icoana făcătoare de minuni „Maica Domnului cu Pruncul” de la Mănăstirea Dragomireşti (sec. al XVII-lea) a fost adusă spre închinare cu ocazia vernisării acestei expoziţii, fiind pusă în incinta Catedralei, înainte de urca în sala de expunere, ea făcând parte, în acest fel, din expoziţie şi oferind, în acelaşi timp, posibilitatea credincioşilor să i se închine în naosul Catedralei.
Pictorul Gabriel Ştefan Solomon este cel care, la sugestia şi sub îndrumarea Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin, a pictat icoana „Maica Domnului – ocrotitoarea satului românesc”, dedicată Anului omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor), care este expusă alături de încă 14 icoane cu Sfânta Treime, Botezul Domnului, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, Sfântul Apostol Andrei, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Sfântul Iustin Martirul şi Filozoful, Sfântul Arhidiacon şi Mucenic Ştefan, Sfinţii Martiri Brâncoveni, Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, Ştefan cel Mare şi Sfânt.
1 Comentariu în această postare
Creștin
icoana trebuia neapărat înconjurată cu flori roșu alb verde???? sau era de 15 martie….