Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 7 minute în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 26 minute în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 1 oră în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 2 ore în urmă
Atenționare de călătorie de la MAE - 3 ore în urmă
”Zidul galben” și 15 bilete pe secundă - 3 ore în urmă
Clubul sportiv „Red&Black Dance”- o oportunitate de dezvoltare sportivă și personală - 4 ore în urmă
Astăzi despre Groenlanda, la 92 de ani de la un furt eșuat - 6 ore în urmă
În căutarea unui președinte - 9 ore în urmă
Asociația ”Sub Stejar” și demersul său de combatere a fenomenului bullying - 11 ore în urmă
Zilele pelerinului: Va fi lansată ruta națională a icoanelor făcătoare de minuni din România; Programul manifestării
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Asociația „Pelerin în Maramureș”, Agenția „Pelerinul Creștin” și Biroul de pelerinaje al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului organizează „Zilele Pelerinului”, în perioada 20 – 22 mai.
În cadrul manifestărilor, va avea loc lansarea proiectului „Maramureș Guided Tours”, sărbătorirea a trei ani de activitate și lansarea rutei naționale a Icoanelor făcătoare de minuni din România.
Iată care este programul:
Joi, 20 mai
- 17:00 – Vecernia și Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena (Asociația „Pelerin în Maramureș” în colaborare cu ATOCEM și ASCOR Baia Mare) la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare;
- 18:00 – Seară duhovnicească: Pelerinajul ca mod de rugăciune. Sfânta Împărăteasă Elena primul pelerin și arheolog creștin, în anul 2019, Preasfințitul Părinte Iustin proclamând-o pe Sfânta Împărăteasă Elena ca ocrotitoare a pelerinilor.
Vineri, 21 mai
- 10:00 – Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare;
- 12:15 – Lansarea proiectului Maramureș Guided Tours – Ghidaj turistic urban în Baia Mare (pe traseul Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” – Centrul Istoric – Muzeul Satului Baia Mare);
- 13:15 – Muzeul Județean de Etnografie și Artă populară – Secția Pavilionară Baia Mare – Prezentarea portului popular din „țările” județului Maramureș;
- 14:00 – Prezentare la Muzeul Satului, participarea la târgul organizat cu ocazia Sfinților Constantin și Elena, inițiere în meșteșuguri tradiționale; Șezătoare științifică: Influența creștinismului în artă, motivele creștine și precreștine în viața maramureșeanului.
Sâmbătă, 22 mai
- 7:00 – Lansarea Rutei Naționale a Icoanelor făcătoare de minuni din România;
- 7:30 – Pelerinaj de o zi la icoanele făcătoare de minuni din Maramureș. Popasuri duhovnicești la mănăstirile: Rohia, Bârsana, Dragomirești și Moisei. Plecarea de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare.