Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 1 oră în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 4 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 8 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 8 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 8 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 11 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 11 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 12 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 13 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 14 ore în urmă
Rusia ar putea să rămână fără bere la vară, în condițiile în care 98% din hameiul folosit este de import
Rusia ar putea să rămână fără bere la vară, în condițiile în care ar putea să apară dificultăți în aprovizionarea cu un ingredient cheie, arată digi24.ro.
Hameiul este un ingredient aromatizant esențial, iar producătorii de bere ruși importă 98% din cele șapte mii – șapte mii cinci sute de tone pe care le folosesc în fiecare an, în principal din Germania, Cehia și Statele Unite.
Majoritatea firmelor deținute de ruși au hamei doar pentru câteva luni, dar vor avea probleme serioase în timpul verii dacă aprovizionarea va fi întreruptă, arată reprezentanții Uniunii Berarilor din Rusia. În plus, producătorii locali se vor confrunta cu o cerere mai mare, deoarece giganții europeni Carlsberg și Heineken au anunțat că ies de pe piața rusă.
În aceste condiții, producătorii de bere ruși au cerut Ministerului Agriculturii să îi ajute să găsească modalități de a înlocui hameiul importat, arată ziarul Kommersant, preluat de Reuters. În plus, berarii au cerut guvernului să sprijine înființarea de culturi locale, deși procesul va dura probabil câțiva ani. Asociația Producătorilor de Hamei din Rusia estimează că ar avea nevoie de subvenții de stat de peste 6,5 milioane de dolari pe an, timp de 3-5 ani, pentru a crește producția la o mie de tone până în 2030, mai arată sursa citată în acest articol.