Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 39 minute în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 3 ore în urmă
Alexandru Baboș: Bisericile de lemn sunt o oglindă a comunităților - 5 ore în urmă
Polițiști în acțiune la Ulmeni. Acțiune de ecologizare - 7 ore în urmă
Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 7 ore în urmă
Ungaria își ia tălpășița din Curtea Penală Internațională! Ce urmează? - 9 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 10 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 10 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 10 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 10 ore în urmă
S-a stins din viață Delia Budeanu, îndrăgita crainică a Televiziunii Române
De astăzi vorbim despre Delia Budeanu la timpul trecut. Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute crainice din istoria Televiziunii Române de dinainte de ’90, a murit la vârsta de 75 de ani. A debutat la TVR în 1970, în cadrul programului 2, unde prezenta emisiuni ce includeau concerte simfonice. Între anii 2008 și 2012, a realizat emisiuni culturale la Antena 2. A fost un simbol de frumusețe și eleganță în peisajul media românesc.
Decenii la rând, a fost prezența solară de pe micile ecrane, fiind arhicunoscută pentru zâmbetul cu care își întâmpina telespectatorii la știrile postului național de televiziune .În anul 2008, a publicat volumul Live, la Editura Vremea iar în vara acestui an, un alt volum „Jurnal., Rațiune și sensibilitate” în care a povestit despre parcursul său ca prezentatoare de televiziune, într-o perioadă extrem de sumbră. A sprijinit numeroase proiecte culturale și artistice și a organizat evenimente de amploare care au promovat artiști talentați. Unul dintre cele mai notabile proiecte în acest sens este „Festivalul Internațional de Film pentru Drepturile Omului”, care a devenit un eveniment de marcă în agenda culturală a României. A înființat „Fundația Culturală Europa”, care susține artiștii și proiectele culturale de calitate.
Trupul său va fi depus, duminică, ora 16.30, la Mănăstirea Cașin din București, iar înmormântarea va avea loc, luni, la Mănăstirea Ghighiu, potrivit Radio România.
Lăcrimioara ZOTA