Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 34 minute în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 11 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 11 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 16 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - în urmă
Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 2 zile în urmă
S-a stins din viață Delia Budeanu, îndrăgita crainică a Televiziunii Române
De astăzi vorbim despre Delia Budeanu la timpul trecut. Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute crainice din istoria Televiziunii Române de dinainte de ’90, a murit la vârsta de 75 de ani. A debutat la TVR în 1970, în cadrul programului 2, unde prezenta emisiuni ce includeau concerte simfonice. Între anii 2008 și 2012, a realizat emisiuni culturale la Antena 2. A fost un simbol de frumusețe și eleganță în peisajul media românesc.
Decenii la rând, a fost prezența solară de pe micile ecrane, fiind arhicunoscută pentru zâmbetul cu care își întâmpina telespectatorii la știrile postului național de televiziune .În anul 2008, a publicat volumul Live, la Editura Vremea iar în vara acestui an, un alt volum „Jurnal., Rațiune și sensibilitate” în care a povestit despre parcursul său ca prezentatoare de televiziune, într-o perioadă extrem de sumbră. A sprijinit numeroase proiecte culturale și artistice și a organizat evenimente de amploare care au promovat artiști talentați. Unul dintre cele mai notabile proiecte în acest sens este „Festivalul Internațional de Film pentru Drepturile Omului”, care a devenit un eveniment de marcă în agenda culturală a României. A înființat „Fundația Culturală Europa”, care susține artiștii și proiectele culturale de calitate.
Trupul său va fi depus, duminică, ora 16.30, la Mănăstirea Cașin din București, iar înmormântarea va avea loc, luni, la Mănăstirea Ghighiu, potrivit Radio România.
Lăcrimioara ZOTA