Victor Ponta și-a lansat un site oficial pentru strângere de semnături - 8 ore în urmă
Pestă porcină descoperită la Cătălina - 8 ore în urmă
O poveste virală: Maramureșul, americanii și TikTok-ul - 10 ore în urmă
Aurel Dan: O viață în culori - 12 ore în urmă
Fuego va concerta în Baia Mare, alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 13 ore în urmă
În atenția tinerelor talente: Artista Maria Casandra Hauși reia cursurile de măiestrie și interpretare vocală - 13 ore în urmă
Veste bună pentru proprietarii de terenuri și imobile - 14 ore în urmă
Finanțare pentru comuna Săpânța - 14 ore în urmă
Maramureșul, prezent la FOTE 2025: Tinerii sportivi pregătiți pentru provocarea olimpică - 15 ore în urmă
Cursanții Atelierului de Pictură din Târgu Lăpuș vă invită la vernisajul expoziției „Magia Iernii” - 18 ore în urmă
Salvamont Maramureș, la Congresul Internațional de Salvare Alpină CISA IKAR din Italia
Între 17 și 22 octombrie în stațiunea Toblach, din Tirolul de Sud-Italia, se desfășoară lucrările Congresului Internațional de Salvare Alpină CISA IKAR.
Această acțiune este foarte importantă, cei aproximativ 100 de membri ai acestui for mondial (instituții, asociații naționale de salvare montană, organizații profesionale sau institute de cercetare în domeniul salvării montane) din peste 40 de țări, de pe toate continentele, aducându-și aici reprezentanți pentru a lua contact cu ultimele studii și cercetări în domeniul salvării montane.
Participanții au ocazia să analizeze, în sala de conferință sau practic, în teren, echipamentele și tehnicile de salvare propuse pentru a fi implementate de către echipele de salvare montană, având posibilitatea să le aprobe sau respingă prin votul din plen.
După aprobare, echipamentele și tehnicile de salvare primesc certificarea oficială a forului, fiind transmise către fiecare țară ca recomandare pentru a fi introduse în programa de pregătire, în dotare și, în final, în acțiunile de salvare. Congresul reprezintă o oportunitate deosebită pentru salvatorii montani din întreaga lume pentru a realiza schimb de informații și experiență, realizându-se astfel un sistem cât mai performant de salvare montană, care, pe lângă reușita intervenției, să ofere siguranță maximă atât pentru victimă, cât și pentru salvator.
Delegația Salvamont România la acest eveniment profesional de mare prestigiu este alcătuită din reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Argeș, Covasna, Gorj, Hunedoara, Mureș, Maramureș, Neamț, Sinaia și doi delegați ai partenerului de tehnologie al Salvamont, Vodafone România, informează Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont.