Trei nominalizări pentru ”Tricolorul lunii martie” - 6 ore în urmă
Când nesimțirea devine principiu moral - 8 ore în urmă
Ziua Porților Deschise la Jandarmeria Maramureș - 9 ore în urmă
Tinerii din Sighet scapă de chirii exorbitante - 10 ore în urmă
Elevii Colegiului „Dragoș Vodă” din Sighet au demonstrat, încă o dată, pasiune și performanță în științele naturii - 10 ore în urmă
Duminica Floriilor: În Ciocotiș se va desfășura cea de-a X-a ediție a Concertului de pricesne „Patimile Domnului” - 10 ore în urmă
„La crucea Ta cu toți venim”: Concert extraordinar de pricesne organizat în Sat Șugatag - 12 ore în urmă
În Baia Mare va avea loc Târgul de Florii – meșteri și meșteșuguri tradiționale maramureșene - 13 ore în urmă
Elevi premiați în cadrul concursului organizat de Jandarmeria Maramureș - 13 ore în urmă
Posibile modificări ale regulilor din fotbal: noile propuneri ale IFAB - 13 ore în urmă
Salvamont Maramureș: recomandări pentru pasionații de drumeții
Pentru că este o minivacanță de 1 Mai și vreme bună, multă lume va dori să iasă în natură sau dă pornească în drumeții. Totuși, salvatorii montani atrag atenția că există o serie de pericole la care ar trebui să fie atenți.
„Având în vedere creșterea numărului de turiști din această perioadă, determinată de minivacanța de Paște, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Maramures vă recomandă zece reguli esențiale pentru o drumeție în siguranță pe munte”, transmite Salvamont Maramureș.
În plus, salvatorii montani vor desfășura în această perioadă activități de patrulare preventivă pe traseele montane din județul Maramures iar două echipe vor asigura permanența și vor fi pregătite să intervină în cel mai scurt timp dacă situația o va impune!
- Verificarea prognozei meteo: Înainte de a pleca, verificați prognoza meteo pentru a vă asigura că sunt condiții favorabile drumeției. Primăvara, vremea poate fi imprevizibilă, așadar este crucial să fiți pregătiți pentru schimbări rapide.
- Echipament adecvat: Asigurați-vă că aveți încălțăminte și îmbrăcăminte potrivită pentru munte. Straturile de haine sunt recomandate, pentru a vă putea adapta la schimbările de temperatură. Totodată nu uitați de sursa de iluminare și acumulatori de rezervă pentru telefon și lanternă.
- Planificarea traseului: Alegeți un traseu potrivit nivelului dvs. de experiență și informați-vă despre durata, dificultatea și particularitățile acestuia.
- Pachetul de supraviețuire: Aveți întotdeauna cu dvs. un kit de prim ajutor, hărți, busolă, apă, mâncare, lanternă și un fluier de urgență.
- Informare cu privire la faună și floră: Cunoașterea speciilor de animale și plante pe care le puteți întâlni pe traseu deoarece vă poate ajuta să evitați eventualele pericole.
- Respectarea naurii: Păstrați curățenia pe traseu, nu lăsați gunoi și nu deteriorați habitatul natural.
- Comunicarea planurilor: Informați structurile SALVAMONT sau pe cineva apropiat despre traseul dvs. și ora estimată de întoarcere.
- Navigarea conștientă: Folosiți hărți și dispozitive de navigație dedicate pentru a evita rătăcirea, mai ales în zone necunoscute sau slab semnalizate.
- Hidratarea și alimentația: Asigurați-vă că aveți suficientă apă și mâncare energizantă pentru a susține efortul fizic.
- Adaptabilitate: Fiți pregătiți să vă ajustați planurile în funcție de condițiile meteo sau de propriul nivel de energie și sănătate.