Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 8 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 11 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 14 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
Inedit: Cum ar arăta Pământul dacă ar seca oceanele. Imaginea incredibilă dezvaluită de NASA (VIDEO)
Oceanele acopera o parte semnificativa a Pamantului, inclusiv cel mai lung lant muntos de pe planeta si “podurile” antice pe care le-au traversat oamenii pentru a ajunge pe alte continente. Toate acestea au fost dezvaluite intr-o simulare NASA ce demonstreaza cum ar arata planeta daca ar seca oceanele, scrie Business Insider., citat de digi-world.tv.
In 2008, NASA a lansat un video prin care simula cum ar arata Pamantul daca ar seca oceanele, realizat de fizicianul si animatorul Horace Mitchell.
Acum, cercetatorul planetar James O’Donoghue (ce lucreaza in cadrul Agentiei de Explorare Aerospatiala din Japonia) a editat video-ul pentru a oferit mai multe detalii despre momentul in care trei cincimi din suprafata planetei e dezvaluita.
Pe masura ce oceanele incep sa piarda din apa, primele forme masive de relief ce apar sunt marginile subacvatice ale continentelor. Acestea includ o parte din “podurile” pe care oamenii din trecut le-au folosit pentru a migra de pe un continent pe altul.
In urma cu zeci de mii de ani, stramosii nostri puteau ajunge pe jos din Europa in Marea Birtanie, din Siberia in Alaska si din Australia pe insulele ce o inconjoara acum.
“Cand a avut loc ultima epoca de gheata, o parte semnificativa din apa oceanelor era prinsa pe post de gheata la Polii planetei. De aceea existau aceste poduri de terem,” a declarat O’Donoghue.
Atunci cand apa scade cu 2.000-3.000 m, animatia arata si cel mai lung lant muntos de pe planeta, ce are o lungime de 60.000 km si se afla in proportie de 90% sub apa.
La o scurgere de 6.000 de m, aproape toata apa oceanelor s-a evaporat, insa sunt necesari inca 5.000 de m pentru a dezvalui cel mai adanc loc de la planeta, Groapa Marianelor.