181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 2 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 3 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 7 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 7 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Și revenim la normalitate: În țara noastră veste bună acum anunțată de autoritățile române! Din data de 9 martie starea de alertă va fi ridicată în totalitate!
Și revenim la normalitate: În țara noastră veste bună acum anunțată de autoritățile române! Din data de 9 martie starea de alertă va fi ridicată în totalitate!
Moment mult așteptat de români după doi ani de pandemie cauzată de COVID-19. Din 9 martie, mai exact miezul nopții de 8/9 martie, starea de alertă va fi ridicată. Ea a fost instituită în 15 mai 2020, după două luni de stare de urgență.
Guvernul nu va prelungi starea de alertă, instituită pentru a gestiona pandemia de COVID-19, iar aceasta va înceta marţi, 8 martie, la miezul nopţii, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. „Mâine (marţi, 8 martie – n.r.) este ultima zi în care rămâne activă starea de alertă, generată de nevoia de a gestiona pandemia de COVID-19. Sunt abilitat să vă comunic că va rămâne ultima zi. Guvernul nu va prelungi starea de alertă. Ca atare, mâine, la miezul nopţii, va expira starea de alertă în România. În privinţa situaţiilor privind formularul de localizare a pasagerului şi a certificatului verde, Ministerul Sănătăţii, în perioada imediat următoare, va clarifica reglementările privind cele două categorii de documente”, a precizat Dan Cărbunaru, luni, la Palatul Victoria, arată digi24.ro.
Iată și relaxările propuse! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, săptămâna trecută, că propune ca masca să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise, iar oamenii să poată merge la restaurant sau la mall fără certificat COVID. De asemenea, vor putea fi organizate din nou evenimente private. Propunerile de relaxare vin după ce ce gradul de ocupare a paturilor COVID a scăzut sub 50%. „Remarcaţi scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. Evoluţia ratei de pozitivitate este în jur de 15% din totalul testelor care se efectuează zilnic, un trend descendent al numărului de decese. Există o anumită întârziere faţă de scăderea numărului de cazuri ale persoanelor internate la ATI. Totuşi, trendul acesta descrescător”, a spus Rafila. Ministerul Sănătății a propus eliminarea mai multor restricții. „Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar – ăsta cred că e un lucru așteptat de multă lume – pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a spus Rafila. El a propus de asemenea posibilitatea organizării de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane. „Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a adăugat ministrul, mai arată digi24.ro.
C.Ț.