Trei nominalizări pentru ”Tricolorul lunii martie” - 6 ore în urmă
Când nesimțirea devine principiu moral - 8 ore în urmă
Ziua Porților Deschise la Jandarmeria Maramureș - 9 ore în urmă
Tinerii din Sighet scapă de chirii exorbitante - 10 ore în urmă
Elevii Colegiului „Dragoș Vodă” din Sighet au demonstrat, încă o dată, pasiune și performanță în științele naturii - 10 ore în urmă
Duminica Floriilor: În Ciocotiș se va desfășura cea de-a X-a ediție a Concertului de pricesne „Patimile Domnului” - 10 ore în urmă
„La crucea Ta cu toți venim”: Concert extraordinar de pricesne organizat în Sat Șugatag - 12 ore în urmă
În Baia Mare va avea loc Târgul de Florii – meșteri și meșteșuguri tradiționale maramureșene - 13 ore în urmă
Elevi premiați în cadrul concursului organizat de Jandarmeria Maramureș - 13 ore în urmă
Posibile modificări ale regulilor din fotbal: noile propuneri ale IFAB - 13 ore în urmă
Siguranța în mediul online, în sezonul estival
Prin proiectului național de conștientizare Siguranta Online, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliția Română și Asociația Română a Băncilor (ARB), vin cu o serie de recomandări esențiale dedicate utilizatorilor din România, pentru a-și proteja datele personale și financiare în sezonul estival.
„Oricine își dorește o vacanță de vară lipsită de griji și fără incidente neplăcute, dar pentru asta trebuie să ne formăm niște reflexe de securitate cu privire la datele noastre”, au transmis reprezentanții DNSC.
Înainte de a introduce date sensibile pe un site web, verificați dacă site-ul este legitim. Căutați simbolul în forma de lacăt în bara de adrese şi asigurați-vă că adresa URL începe cu „https”. Se verifică și recenziile site-ului.
Alegerea unei agenții de turism de încredere. Infractorii cibernetici se folosesc adesea de oferte irezistibile pentru a atrage victimele şi a le fura banii sau informațiile personale.
Fiți sceptici față de ofertele care promit cazare de lux la prețuri foarte mici sau excursii gratuite
Evitați să accesați link-uri, primite din surse necunoscute pe mail sau prin SMS, prin intermediul comunicărilor de pe social media, ori prin intermediul platformelor de tip chat (WhatsApp, Signal, Telegram etc.) și nu completați datele personale sau bancare la cerere pe acestea.
Utilizați o parolă puternică pentru a vă conecta la contul dvs. de e-mail şi la alte conturi online.
Rețelele WI-FI publice pot fi nesigure, așa că evitați să le utilizați pentru a accesa informații sensibile, cum ar fi contul bancar sau cardul de credit
Alocați-vă timp pentru a examina activitatea bancară și verificați tranzacțiile suspecte.
Proiectul național de educație digitală Siguranta Online este menit să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca utilizatori din România să devină victime ale fraudelor informatice.
Lăcrimioara ZOTA