Editorialul de miercuri: Remember printre scriitori - 2 ore în urmă
Băiuțeni pe Himalaya – cultul pentru munte - 3 ore în urmă
Școala profesională Fărcașa a fost dotată cu echipamente moderne și mobilier nou - 3 ore în urmă
Echipamente moderne pentru secția de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare - 4 ore în urmă
Gică Hagi – Legenda eternă a fotbalului românesc împlinește 60 de ani - 5 ore în urmă
Muzeul de Mineralogie Baia Mare vă invită să participați la lansarea oficială a expoziției interactive „Muzeul virtual” - 5 ore în urmă
5 Februarie – Maramureșul onorează ,,Asociațiunea pentru Cultura Românilor” - 5 ore în urmă
Ianuarie a fost o lună „de foc” pentru Salvamont Maramureș; Viața a 140 de persoane a fost salvată prin curajul lor - 5 ore în urmă
Sprijin financiar pentru agricultori - 6 ore în urmă
Simona Halep își încheie cariera legendară - 6 ore în urmă
Silvoiță de prune preparată la Muzeul Satului din Baia Mare; ulițele „satului din inima orașului” s-au umplut de un miros îmbietor
Marți, 15 septembrie, ulițele „satului din inima orașului” s-au umplut de un miros îmbietor.
Mai exact, a fost preparată silvoiță de prune, ajutoare de nădejde fiind câțiva elevi și un grup de seniori de la Asociația Caspev Baia Mare.
„Am adus în Satul de pe deal una din vechile tradiții culinare din satele Maramureșului: prepararea magiunul, denumit în funcție de zonă lictar/lecvar sau silvoiță/silvaiz.
Echipa muzeului, alături de un grup de seniori de la Asociația Caspev din Baia Mare, a început de dimineață „dejdeocatul” prunelor culese din ograda noastră, dar și din livada colegului nostru Liviu Matei, căruia îi mulțumim pentru generozitate. Apoi prunele au fost puse în căldarea de aramă, a fost montat fusul și penele necesare în procesul de amestecare și am aprins focul, care a ars domol timp de 8 ore continuu.
În jurul prânzului ni s-au alăturat elevii clasei a II-a de la Școala „Lucian Blaga” Baia Mare, coordonați de doamna învățătoare Maria Bălașa Chira, care au ascultat curioși explicațiile doamnei Ludovica, „socăcița” noastră, iar apoi au dat o mână de ajutor la învârtitul în căldare și au degustat din „mierea de prune” ce răspândea un miros îmbietor, irezistibil. Mulțumim tuturor! A fost o zi de care cu siguranță ne vom aminti peste ani…”, povestesc reprezentanții Muzeului Satului Baia Mare.