Acțiune de reciclare a brazilor de Crăciun, pentru locuitorii din Baia Mare - 12 ore în urmă
Lansarea cărții „Colenii și istorii personale în satile ardilene”, autor prof. Ioan Buciuman - 13 ore în urmă
Pârtia Olimpică Borșa va fi închisă joi și vineri din cauza condițiile meteo nefavorabile - 13 ore în urmă
Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 14 ore în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - în urmă
Situația 23 martie România: În județul Maramureș pentru toți cei care aleg țara noastră ca adăpost se iau măsuri! Azi încă 7 ucraineni, cazați la Șomcuta Mare!
Situația 23 martie România: În județul Maramureș pentru toți cei care aleg țara noastră ca adăpost se iau măsuri! Azi încă 7 ucraineni, cazați la Șomcuta Mare!
Acțiuni desfășurate în sistem integrat de către structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne. În data de 23 martie a.c., în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației 1044 persoane și 128 autoturisme. Din cele 1044 persoane, 818 persoane sunt cetățeni ucraineni. Până la ora 16.00 nu au fost solicitări de azil în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, arată autoritățile din Maramureș.
Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat la granița județului Maramureș cu Ucraina, în data de 22 martie a.c., șase cetățeni ucraineni, bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, care au trecut din Ucraina în România, atât prin apa râului Tisa, cât și în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, respectiv a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului. Toți cetățenii ucraineni au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.
Pompierii maramureșeni au transportat șapte persoane cu autospecialele din dotare, însoțiți de jandarmi, la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș. Alte 17 persoane au fost transportate la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde s-au deplasat cu trenul la București. În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 de locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației. Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării. În sprijinul jandarmilor maramureșeni sunt prezente efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov.
Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.800 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației. Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 25%. Sunt cazați în prezent opt cetățeni ucraineni, mai arată autoritățile maramureșene.
C.Ț.