Les Deux Alpes – pânza albă a munților unde Iolanda Griga Gherghel pictează vise de iarnă - 2 ore în urmă
Meșterul popular Vasile Borodi din Sârbi confecționează clopuri de peste 40 de ani - 6 ore în urmă
Se organizează șezătoare la Boiu Mare; Deți Iuga, invitat special - 6 ore în urmă
„Vișeu de Jos – Etnografie și Folclor”: Apariție editoarială la 660 de ani de atestare documentară a Vișeului de Jos - 6 ore în urmă
Majorare de 5-8% a tarifelor abonamentelor Orange - 7 ore în urmă
La Teatrul Municipal Baia Mare are loc premiera unui spectacol menit să celebreze personalitatea lui Hollósy Simon - 7 ore în urmă
Dicționarul Centrului Artistic Baia Mare. Artiștii Școlii Hollósy (XVII) - 8 ore în urmă
Donald Trump deschide un nou teatru de război - 8 ore în urmă
Istoria și Geografia riscă să devină materii opționale - 8 ore în urmă
Tradiții: Ziua ursului aduce speranța primăverii în Maramureș - 8 ore în urmă
1,93% – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Maramureș la final de februarie
La sfârșitul lunii februarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș erau înregistrați 3.841 șomeri (din care 1.969 sunt femei), rata șomajului fiind de 1,93%, în creştere cu 0,06 pp față de luna ianuarie a anului 2023.
Din totalul celor 3.841 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Maramureș, 1.194 beneficiază de indemnizaţie de şomaj, iar 2.756 persoane sunt înregistrate ca și șomeri neindemnizați.
Dintre șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj, 976 șomeri provin din muncă și 109 sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ și beneficiază de indemnizație de șomaj.
În funcție de mediul de rezidenţă, 1.852 șomeri provin din mediul urban și 1.989 șomeri sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al repartizării pe nivel de calificare, șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi (29%), urmați de către șomerii cu studii primare și fără studii (24%) și șomerii cu studii liceale cu o pondere de 22% în totalul șomerilor înregistrați. Șomerii cu studii profesionale reprezintă 15%, șomerii cu studii postliceale 3%, iar cei cu studii superioare 7% în totalul șomerilor înregistrați.
Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin activitatea de profilare din cadrul activității de mediere, informare și consiliere profesională oferită șomerilor, are următoarea distribuție: 1.466 persoane sunt mediu ocupabile, 1.174 persoane sunt greu ocupabile, 1019 foarte greu ocupabile și 182 sunt persoane ușor ocupabile, informează AJOFM Maramureș.