Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 31 minute în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 2 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 2 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 3 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 4 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 4 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 8 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 14 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 16 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
Abia s-au ridicat pentru români vizele de Canada și se discută de o eventuală reintroducere
De la 1 decembrie 2017, românii pot călători în Canada fără viză. În două luni de la ridicarea vizelor pentru români, s-au înregistrat 232 de cereri de azil, față de 120 în întreg anul 2016, lucru ce îngrijorează autoritățile canadiene.
Paul MacKinnon, din departamentul de imigrări al guvernului canadian, a declarat că a purtat discuții pe acestă temă cu ambsadorul român la Otawa. ”Colaborăm bine, fiindcă ambele părți dorim o înțelegere cu vize durabile pentru România” – a spus acesta. Dacă solicitările de azil vor depăși un anumit nivel, neprecizat de oficialitățile canadiene, acestea ar putea decide reintroducerea vizelor.
Există precedente: în 2009 au fost reintroduse vizele pentru Cehia și Mexic. Cehii scăpaseră de vize în 2007, dar în doi ani solicitările de azil au crescut de 600 de ori (preponderent rromi). Abia în 2013 vizele au fost ridicate din nou.
În comentariile la materialul publicat de ipolitics.ca, cel caresemnează Sly arată că marea majoritate a solicitanților români de azil fac parte din comunitatea romă, iar pentru asta nu trebuie pedepsită întreaga Românie. Nicolae Zimică scrie că e vorba de oameni ”care nu lucrează și nu vor să lucreze”, ci doar să beneficieze de facilitățile publice. De fapt, aici e problema, în condițiile în care Canada și-a propus ca până în 2020 să atragă un milion de emigranți, pentru a răspunde nevoii de forță de muncă în economie.
Tot de la 1 decembrie au fost ridicate vizele și pentru bulgari, dar în cazul lor nu s-a înregistrat o creștere semnificativă a solicitărilor de azil.