Expoziția de fotografie „On Cool Art – Body Painting pe Cicatrici Oncologice”- eveniment dedicat încurajării și speranței - 4 ore în urmă
Andreea Ghițiu, una din vocile de aur ale Maramureșului: „Muzica este viața mea, este modul prin care mă exprim și prin care reușesc să transmit emoție” - 4 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Meditație la Duminica vameșului și a fariseului – început al pregătirii noastre pentru Postul cel Mare - 5 ore în urmă
Profanare în inima Vaticanului! - 6 ore în urmă
Consiliul Județean Maramureș reduce cheltuielile pentru deplasările internaționale - 6 ore în urmă
Baia Mare vrea să eclipseze litoralul - 6 ore în urmă
În curând va avea loc vernisajul expoziției de pictură „Biblioteca mentală” a artistului Mircea Bochiș - 6 ore în urmă
Invitație la atelierul de pictat tricouri pentru copii - 6 ore în urmă
8 Februarie – O zi a științei și imaginației - 8 ore în urmă
Cursul de prim ajutor pediatric va avea loc în Baia Mare - 8 ore în urmă
Abia s-au ridicat pentru români vizele de Canada și se discută de o eventuală reintroducere
De la 1 decembrie 2017, românii pot călători în Canada fără viză. În două luni de la ridicarea vizelor pentru români, s-au înregistrat 232 de cereri de azil, față de 120 în întreg anul 2016, lucru ce îngrijorează autoritățile canadiene.
Paul MacKinnon, din departamentul de imigrări al guvernului canadian, a declarat că a purtat discuții pe acestă temă cu ambsadorul român la Otawa. ”Colaborăm bine, fiindcă ambele părți dorim o înțelegere cu vize durabile pentru România” – a spus acesta. Dacă solicitările de azil vor depăși un anumit nivel, neprecizat de oficialitățile canadiene, acestea ar putea decide reintroducerea vizelor.
Există precedente: în 2009 au fost reintroduse vizele pentru Cehia și Mexic. Cehii scăpaseră de vize în 2007, dar în doi ani solicitările de azil au crescut de 600 de ori (preponderent rromi). Abia în 2013 vizele au fost ridicate din nou.
În comentariile la materialul publicat de ipolitics.ca, cel caresemnează Sly arată că marea majoritate a solicitanților români de azil fac parte din comunitatea romă, iar pentru asta nu trebuie pedepsită întreaga Românie. Nicolae Zimică scrie că e vorba de oameni ”care nu lucrează și nu vor să lucreze”, ci doar să beneficieze de facilitățile publice. De fapt, aici e problema, în condițiile în care Canada și-a propus ca până în 2020 să atragă un milion de emigranți, pentru a răspunde nevoii de forță de muncă în economie.
Tot de la 1 decembrie au fost ridicate vizele și pentru bulgari, dar în cazul lor nu s-a înregistrat o creștere semnificativă a solicitărilor de azil.