Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 1 oră în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 2 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 2 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 3 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 3 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 6 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 8 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 8 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 8 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 8 ore în urmă
Apeluri umanitare făcute de familii aflate la mare necaz
Nevoia i-a împins pe români să plece la muncă în străinătate. Exodul acesta naște traume și chiar drame, e drept, de intensități diferite. De la copiii care, acasă, cresc lipsiți de dragostea părintească până la dezrădăcinare, de la o muncă epuizantă până la șubrezirea sănătății și, peste toate, singurătatea și dorul de țară. E un fenomen pe care nu l-a putut ignora nici folclorul nostru. Avem aici o mostră de la interpreta Florentina Vlad cu a sa melodie, ”Cresc părinții prunci la masă”.
Numai în această săptămână am avut două cazuri de maramureșeni care și-au găsit sfârșitul afară, iar acum familile nu au bani să le repatrieze trupurile neînsuflețite, pentru a le înmormânta creștinește în pământul de acasă. Și au lansat apeluri umanitare pentru a se descurca. Nu-i chiar surprinzător, căci de sărăcie au plecat cei dragi în locuri în care să câștige mai bine. Reamintim cele două cazuri:
- Gigi Chindriș (28 de ani) din Săliștea de Sus, decedat în Franța. Donațiile se pot depune în contul RO11BRDE250SV03418812500, deschis la BRD, pe numele Mihai Chindriș (fratele lui Gigi).
- Geta Nica (originară din Vișeu de Sus, 41 de ani), decedată în Italia. Donațiile se pot face în contul RO76RZBR0000060021320983, deschis la Raiffeisen BANK, pe numele soțului, Nica Nelu Adrian.
Și dacă tot suntem la capitolul apeluri umanitare, reamintim și de cazul celor opt copilași din Bârsana, rămași fără tată într-o casă nefinisată, Donațiile se pot face în contul RO39CRCOX250200000369433, deschis la Banca Cooperatistă Tisa, pe numele mamei, Bența Lenuța-Maria.