19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 1 oră în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 1 oră în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 2 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 3 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 3 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 7 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 13 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 15 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 19 ore în urmă
PS Iustin îndeamnă ca la miezul nopții, la cumpăna dintre ani, să citim cu toții, în genunchi, Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos - în urmă
Azilul de noapte deschis non-stop în perioada cu temperaturi foarte coborâte
De câteva zile, reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială din Primăria Baia Mare, împreună cu Poliția Locală, efectuează razii în oraș pentru identificarea persoanelor fără adăpost.
”În fiecare seară, între orele 18.00 și 22.00, facem razii în oraș pentru identificarea persoanelor fără adăpost și conducerea lor la Adăpostul de Noapte de pe strada V. Alecsandri 70 B. În medie, au fost identificate zilnic câte patru persoane cărora li s-a oferit alternativa unui spațiu încăzit, a unei mese calde. Chiar și cei care ajung la Urgență și nu necesită tratament sunt duși cu Ambulanța la Adăpostul de Noapte, în urma unui parteneriat cu Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean”, spune Bogdan Gavra, directorul SPAS Baia Mare.
În această perioadă, programul Azilului de Noapte a fost extins la 24 de ore din 24, astfel că oamenii străzii pot sta acolo chiar și peste zi. În prezent, la Adăpostul de Noapte sunt cazate 63 de persoane, un număr relativ mic în raport cu cel înregistrat în iarna trecută, când au fost și peste 100 de solicitanți în perioada geroasă.
Gavra explică reducerea numărului oamenilor străzii prin implicarea SPAS și încercarea de rezolvare a fiecărui caz în parte. ”15 dintre oamenii străzii au ajuns în centre sociale din județ și din țară (Târgu Lăpuș, Bihor). Este o alternativă mult mai bună decât a sta în stradă și a cerși”.