Se lansează Cenaclul „Rivulus Dominarum” - 2 ore în urmă
Viorica Marincaș, noul președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureș - 2 ore în urmă
Ziua Națională a Lecturii, celebrată la Liceul „Ioan Buteanu” prin proiectul „Întâlnire pe nevăzute cu o carte” - 3 ore în urmă
„Târg de mărțisor” organizat în Târgu Lăpuș - 3 ore în urmă
Îndrăgita artistă Oana Font își serbează ziua de naștere - 3 ore în urmă
Revolta care zdruncină armata rusă - 3 ore în urmă
„Tu eşti scriitor, iar problema e cine are nevoie de tine”. Interviu cu Marian Ilea (I) - 3 ore în urmă
Capelele de rugăciune din Băiuț – puterea credinței - 4 ore în urmă
Ziua Națională a Lecturii va fi marcată și la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 4 ore în urmă
Asociația Esperando va sărbători Ziua Îndrăgostiților cu un carnaval tematic - 4 ore în urmă
Care ar fi ingredientele rețetei fericirii
De șase ani, în întreaga lume, pe 20 martie se celebrează Ziua Internațională a Fericirii. Care este însă secretul acestei stări pe care oricine și-o dorește?
”Ca să fii fericit trebuie să nu ai așteptări prea mari. Cu cât avem mai mari așteptări, riscul să nu se împlinească crește. Important, de asemenea, este să te bazezi pe tine. Iar apropo de acumulările de bunuri, cineva spunea că poți fi la fel de fericit și dacă ai 3.000 de euro în buzunar și dacă ai doar 300. Rețeta fericirii? Să ai prieteni, să te bazezi pe familie. Și să dăruiești. Pentru că mulți cred că toate li se cuvin, însă întâi trebuie să dăruiești și apoi să aștepți să primești”, spune Sorina Bârle, medic specialist psihiatru. Sau, parafrazându-l pe Nicolae Steinhardt, s-ar putea spune: dăruind vei dobândi fericire și nu numai.
”De multe ori așteptăm să fim fericiți, dar nu ne dăm seama cât de important e să privim mai atent în jurul nostru și să vedem lucrurile mai mici sau minore care ne pot face fericiți”, spune, la rândul său, psihologul Mădălina Palfi, care ne îndeamnă să ne bucurăm de un răsărit de soare, de ciripitul păsărilor, de o ninsoare, pur și simplu de viață.
Sărbătorirea Zilei Internaționale a Fericirii în 20 martie s-a hotărât de către Adunarea Generală a ONU pe 28 iunie 2012. Prin această inițiativă s-a dorit să se încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetățenilor și să nu își mai concentreze eforturile doar pe creșterea economică.