LA MULȚI ANI, SENSEI! - 19 minute în urmă
Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 2 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 13 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 13 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 17 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
Care ar fi ingredientele rețetei fericirii
De șase ani, în întreaga lume, pe 20 martie se celebrează Ziua Internațională a Fericirii. Care este însă secretul acestei stări pe care oricine și-o dorește?
”Ca să fii fericit trebuie să nu ai așteptări prea mari. Cu cât avem mai mari așteptări, riscul să nu se împlinească crește. Important, de asemenea, este să te bazezi pe tine. Iar apropo de acumulările de bunuri, cineva spunea că poți fi la fel de fericit și dacă ai 3.000 de euro în buzunar și dacă ai doar 300. Rețeta fericirii? Să ai prieteni, să te bazezi pe familie. Și să dăruiești. Pentru că mulți cred că toate li se cuvin, însă întâi trebuie să dăruiești și apoi să aștepți să primești”, spune Sorina Bârle, medic specialist psihiatru. Sau, parafrazându-l pe Nicolae Steinhardt, s-ar putea spune: dăruind vei dobândi fericire și nu numai.
”De multe ori așteptăm să fim fericiți, dar nu ne dăm seama cât de important e să privim mai atent în jurul nostru și să vedem lucrurile mai mici sau minore care ne pot face fericiți”, spune, la rândul său, psihologul Mădălina Palfi, care ne îndeamnă să ne bucurăm de un răsărit de soare, de ciripitul păsărilor, de o ninsoare, pur și simplu de viață.
Sărbătorirea Zilei Internaționale a Fericirii în 20 martie s-a hotărât de către Adunarea Generală a ONU pe 28 iunie 2012. Prin această inițiativă s-a dorit să se încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetățenilor și să nu își mai concentreze eforturile doar pe creșterea economică.