Se lansează Cenaclul „Rivulus Dominarum” - 2 ore în urmă
Viorica Marincaș, noul președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureș - 2 ore în urmă
Ziua Națională a Lecturii, celebrată la Liceul „Ioan Buteanu” prin proiectul „Întâlnire pe nevăzute cu o carte” - 3 ore în urmă
„Târg de mărțisor” organizat în Târgu Lăpuș - 3 ore în urmă
Îndrăgita artistă Oana Font își serbează ziua de naștere - 3 ore în urmă
Revolta care zdruncină armata rusă - 3 ore în urmă
„Tu eşti scriitor, iar problema e cine are nevoie de tine”. Interviu cu Marian Ilea (I) - 3 ore în urmă
Capelele de rugăciune din Băiuț – puterea credinței - 4 ore în urmă
Ziua Națională a Lecturii va fi marcată și la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 4 ore în urmă
Asociația Esperando va sărbători Ziua Îndrăgostiților cu un carnaval tematic - 4 ore în urmă
Combinație de pastă de dinți, măghiran și otravă de șobolani, vândută ca drog de un traficant băimărean
”Mirajul drogurilor” a fost tema dezbaterii ce a avut loc astăzi la Bibilioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare. Evenimentul face parte dintr-un proiect în care sunt implicate Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” și Seminarul Teologic ”Sf. Iosif Mărturisitorul”. ”Drogurile sunt o provocare la adresa tinerilor. Traficanții prezintă în mod atractiv aceste substanțe și minimizează efectele negative ale consumului acestor substanțe, pe motiv că unii nu sunt insuficient informați. De aceea tinerii sunt supuși unui risc foarte mare” – spune psiholog Adela Bontoș.
”Nu mai este timp să le prezentăm tinerilor riscurile, ci să le oferim alternative sănătoase, ingenioase, altceva. Specialiștii ne învață să nu mai facem educație bazată pe teamă și coerciție, ci pe ideea de fericire, de experiențe de viață reușite. Problema drogurilor nu este una individuală, ci una a comunității”- a menționat Amelia Bănică, psiholog și inspector școlar.
Preot dr. Ioachim Tomoioagă a transmis următorul mesaj: ”Viitorul stă în mâinile voastre, în puterea voastră de a face ceva. Dacă puterea voastră este viciată, efectul puterii voastre este un non-sens. Trăiți-vă viața, dar responsabil și nu uitați: «Toate-mi sunt îngăduite, dar nu toate-mi folosesc»”.
Cecilia Grozavu, reprezentantul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, le-a spus tinerilor să nu uite că unii fac bani, și nu puțini, pe spatele tinerilor consumatori de droguri. În plus, cele mai multe droguri sunt sintetice. Ea a povestit că un traficant din Baia Mare prepara astfel de substanțe din pastă de dinți, măghiran și otravă de șobolani, pastă ce era uscată, fărâmițată și apoi pusă în pliculețe, pe care apoi le vindea cu 20 de lei bucata.