Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (II) - 23 minute în urmă
La Colegiul „Vasile Lucaciu” se organizează o simulare a examenului de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea - 2 ore în urmă
Retrospectiva anului 2024 la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș - 2 ore în urmă
Apel umanitar: O mamă și 13 copii au nevoie de lemne, haine și alimente - 4 ore în urmă
În această duminică: Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia - 5 ore în urmă
Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului Județean Baia Mare va fi dotat cu echipamente performante - 6 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să treci prin durere și să mergi mai departe - în urmă
De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - în urmă
Episcopia continuă acțiunile social-filantropice în slujirea aproapelui; Cum au mai fost ajutați refugiații ucrainieni
Din 21 martie, ora 14:00, până la data de 23 martie, ora 06:00, 14 tineri din cadrul ATOCEM au asigurat permanența pentru cele 40 de ore la centrul de tip „Blue Dot”, gestionat de autoritățile locale și județene, în colaborare cu asociațiile și ONG-urile partenere și operaționalizat în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, conceput pentru copiii refugiați și familiile lor, astfel încât drepturile copiilor ucraineni sosiți în România să fie respectate, iar serviciile de specialitate oferite să corespundă nevoilor acestora.
Prin centrul „Blue Dot” se oferă refugiaţilor servicii integrate, precum preluare, triere epidemiologică, asigurare de alimente şi produse de strictă necesitate, transport şi cazare în spaţiile identificate în judeţul Maramureş și nu numai.
Dintre tinerii voluntari a fost prezent un vorbitor de limba ucraineană – Maioș Vasile, elev al Seminarului Teologic Liceal Ortodox ,,Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, un vorbitor de limba engleză – Bud Petru Vasile, diacon al Catedralei Episcopale ,,Sfânta Treime” din Baia Mare și un vorbitor de limba rusă și engleză în persoana doamnei profesor Carolina Botiș.
Tinerii au fost organizați de coordonatorii de tură: pr. Pleș Ionuț Dorin, citețul Hotico Ioan, avocat Claudia Takacs, studentul Bojor George Teodor și coordonatorul principal de zi, pr. Vana Valeriu Mircea.
Părintele Ionuț Pleș a efectuat un transport, conducând o mașină cu ajutoare, pentru o mamă și 4 copii din Kiev, refugiați în Solotvino.
Părintele Vana Valeriu a asigurat transport până în Germania și Turcia pentru refugiați, precum și cazare în Sighetu Marmației și localitățile apropiate, alături de cunoștințe și prieteni sau oameni cu suflet mare.
Primul transport cu ajutoare pentru Ucraina a fost recepționat la depozitul regional de la Halmeu. Transportul este rodul colaborării dintre Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului și Parohia Ortodoxă Română de la Altamura, Italia, păstorită de către părintele Florin Cârlig, și conține alimente de bază și produse de igienă, dar și a parohiei de la Bari, păstorită de părintele Mihai Drigă, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.