Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 4 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 8 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 8 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 8 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 11 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 12 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 13 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 14 ore în urmă
Facebook, Instagram și TikTok: prima țară care le interzice
Accesul la Facebook, TikTok și Instagram este interzis prin lege în statul Florida, copiilor de nu au împlinit încă 16 ani. Aceasta este o măsură împotriva dependenței de social media pe care au aprobat-o autpritățile din statul american. Susținătorii acestui proiect de lege au afirmat că rețelele de socializare îi expun pe copii la hărțuire și la prădători sexuali. De asemenea, pot duce la depresie și chiar sinucidere.
„Este o situație în care copiii nu pot sta în afara platformelor și, ca urmare, au fost prinși într-un mediu care dăunează sănătății lor mintale”, a declarat republicanul Paul Renner, după ce legea a fost votată.
Psihologii au explicat cât de mare este pericolul la care se expun tinerii care stau ore întregi pe rețelele sociale și ce ar fi de făcut pentru a stopa fenomenul.
„Trebuie să înțelegem că abuzul de tehnologie la vârste fragede poate crea daune ireversibile de dezvoltare a creierului unui copil. Și încă nu cunoaștem amploarea reală a fenomenului, pentru că avem date doar pentru ultimii 10-15 ani. Cine știe cum se pot manifesta aceste daune atunci când persoana are, de exemplu, 40 de ani. Nu știm, pentru că nu avem „nativi digital” de această vârstă”, spune psihologul Claudiu Manea.