EHF European Cup: O înfrângere și o calificare ratată pentru Minaur - 13 minute în urmă
În 2 aprilie: Gemenele folclorului maramureșean – Suzana și Daciana Vlad – susțin în Baia Mare un concert de pricesne - 7 ore în urmă
Erdogan și obsesia puterii – Proteste uriașe în Turcia, ignorate de mass-media - 8 ore în urmă
Doi sportivi de la Clubul Sportiv Seini, calificați la Campionatele Naționale de înot din această vară - 9 ore în urmă
Parastas pentru Monahul Nicolae Delarohia la împlinirea a 36 de ani de la trecerea la cele veșnice - 11 ore în urmă
Lume multă la Mănăstirea Bârsana; PS Iustin s-a aflat azi în mijlocul credincioșilor - 11 ore în urmă
Liturghie arhierească la Mănăstirea Făget - 12 ore în urmă
Strănuți și ai nasul înfundat? Poate fi alergie, nu răceală - 12 ore în urmă
Concert de pricesne în Parohia Greco-Catolică Mocira - 14 ore în urmă
Numeroși elevi ai Colegiului de Arte Baia Mare au fost premiați la etapa zonală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală pentru clasele V-Vlll - 15 ore în urmă
În 31 martie se dă startul programului ”Rabla pentru sobe”
Administrația Fondului pentru Mediu anunță deschiderea, în 31 martie, ora 10:00, a sesiunii de înscriere în cadrul programului privind acordarea de sprijin în vederea achiziționării de aparate pentru încălzirea locuințelor pentru localitățile din zona montană.
”Fiecare primărie de comună va accesa, prin programul «Rabla pentru sobe», până la 560.000 de lei, bani ce vor ajunge la oamenii care locuiesc în cele aproximativ 900 de localități din zonele de munte din țară. (…) Programul promovat de AFM are beneficii atât asupra mediului, având în vedere că sobele moderne consumă mai puțin lemn și asigură o ardere mai eficientă, cât și pentru gospodăriile care vor avea un confort termic mult mai bun”, a precizat președintele AFM, Florin Bănică, într-un comunicat.
”Rabla pentru sobe” se adresează exclusiv locuitorilor din judeţele situate în zona montană. Statul va finanţa 70% din cheltuiala cu instalarea unei sobe eficiente din punct de vedere energetic, dar nu mai mult de 10.000 de lei.
Unitățile administrativ-teritoriale pot depune cererile de înscriere și documentația aferentă prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție de AFM până în 11 aprilie, ora 23:59.
”După încheierea contractelor de delegare dintre Administrația Fondului pentru Mediu și unitățile administrativ-teritoriale și publicarea pe site-ul AFM a listei cu UAT-urile care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanții persoane fizice și sumele alocate”, mai arată sursa citată.
Programul se aplică în unitățile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună incluse în lista localităților din zona montană stabilită conform Legii muntelui nr. 197/2018.