Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 4 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 5 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 7 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 8 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 9 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de pr. Bogdan Ciocotișan, au participat la masa rotundă cu tema „Istorie, identitate și cultură locală în Parohia Ortodoxă Dumbrăvița în ultimii 100 de ani” - 9 ore în urmă
Șase elevi de la „Șincai” s-au calificat la Olimpiada Națională de Chimie - 9 ore în urmă
Numeroși elevi de la Colegiul de Arte Baia Mare vor participa la faza finală a Olimpiadei Naționale de Arte Vizuale, Arhitectură, Design și Istoria Artelor - 9 ore în urmă
Maramureșean prins conducând sub influența alcoolului și fără permis o mașină cu numere false - 11 ore în urmă
Deepfake – o amenințare digitală greu de detectat, avertizează Directoratul de Securitate Cibernetică - 12 ore în urmă
În atenția părinților! Cum se pot pierde banii de la stat destinați copiilor din familii nevoiașe
Un sprijinul financiar este acordat de stat pentru a asigura nivelul de trai minimal pentru familiile și persoanele singure aflate în situația de dificultate (venitul minim de incluziune). De la începutul anului, acesta înlocuiește ajutorul social şi alocaţia pentru susţinerea familiei.
Conform legii, venitul minim de incluziune are două componente, ajutorul de incluziune și ajutorul pentru familia cu copii, care poate ajunge și la peste 600 de lei. Acesta din urmă însă este condiționat, pe lângă existența unui venit net lunar mic (cel mult 700 de lei pentru fiecare membru al familiei), de frecventarea cursurilor de către copiii de vârstă școlară din respectiva familie, „cu excepția celor care le întrerup din motive medicale”.
De asemenea, pentru a putea primi ajutoarele, părinții trebuie să presteze muncă pentru primărie în cuantumul ajutorului, la rata salariului minim pe economie, și să își caute un loc de muncă prin intermediul agențiilor teritoriale de ocupare a forței de muncă. „Nu pot primi ajutorul dacă li se oferă un loc de muncă sau un curs de formare și ei refuză”, se arată în comunicatul de presă.
Ceea ce trebuie să știe părinții însă este faptul că, dacă copiii absentează de la cursuri, ajutorul financiar se reduce și chiar se poate anula. Astfel, ajutorul scade cu 50% pentru copil pentru luna în care acesta înregistrează mai mult de 15 absențe nemotivate, și este anulat în luna în care copilul înregistrează mai mult de 30 de absențe nemotivate.
Apoi, ajutorul mai este anulat pe perioada în care copilul întrerupe anul școlar sau dacă rămâne repetent, cu excepția situațiilor în care cele două evenimente au fost cauzate din motive de natură medicală.