Postfață sau despre mesajele maestrului Tiberiu Alexa - 2 ore în urmă
Istoria brandului de tricouri Gildan: de la origini în anii ‘90 până în zilele noastre - 2 ore în urmă
Auschwitz-Birkenau: 80 de ani de la eliberare - 6 ore în urmă
Parohia Ortodoxă Săcălășeni, activitate socială și filantropică bogată în anul 2024 - 6 ore în urmă
Poliția olandeză pe urmele hoților de artă - 6 ore în urmă
La mulți ani, maestre Florin Piersic! - 7 ore în urmă
Bacalaureatul a început azi cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - 7 ore în urmă
Vișeu de Sus va introduce o taxă de promovare turistică - 7 ore în urmă
Piața Izvoarele din Baia Mare, proiect de reabilitare și modernizare; Finanțare prin intermediul Agenția pentru Dezvoltare Regională - 7 ore în urmă
O nouă oportunitate pentru copiii din Baia Mare - 8 ore în urmă
Inaugurare cu fast la Leordina. O stație electrică de transformare și 42 de kilometri de rețea electrică, date în folosință
Un proiect a fost finalizat recent la Leordina, motiv pentru care a avut loc o inaugurare cu fast. Este vorba despre un proiect important pentru pentru maramureșenii din Bistra, Leordina, Petrova, Poienile de sub Munte, Repedea, Ruscova. Dar vor beneficia și maramureșenii din Vișeu de Jos, Bogdan Vodă, Botiza, Dragomirești, Ieud, Poienile Izei, Rozavlea, Șieu și Strâmtura.
Este vorba despre o stație electrică 110/20kw pentru mărirea capacității de distribuție a energiei electrice. Beneficiarii sunt maramureșenii din zona Valea Vișeului și Valea Izei.
„Prin realizarea acestui proiect, a fost crescută capacitatea de preluare a energiei produsă din surse regenerabile și, totodată, peste 20.000 de consumatori au fost realimentați în condiții de siguranță pe noua rețea electrică, alimentată din stația de transformare nou construită. De asemenea, au fost create condițiile necesare pentru îmbunătățirea parametrilor de calitate a energiei electrice distribuite și au fost create premisele racordării unor noi consumatori exigenți la rețeaua de 20kV din această zonă a Maramureșului”, a menționat președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.
Investiție de aproape 30 de milioane de lei
„Acest proiect vine în sprijinul obiectivelor pe care le-am cuprins în strategia investițională a județului Maramureș, și anume să dezvoltăm capacitățile de preluare în sistem a producției de energie verde, astfel încât în următorii 10 ani să avem peste 50% din energia electrică consumată în județul nostru produsă din surse regenerabile”, a mai spus el.
Proiectul a fost realizat de Electrica România – Unitatea Teritorială Transilvania NORD. Valoarea totală a proiectului este de 28,29 milioane de lei. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Sursa foto: CJ Maramureș