CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 2 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 3 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 6 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 7 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 7 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 8 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 8 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 8 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 8 ore în urmă
Când omul sfințește locul - 10 ore în urmă
Legea „deepfake” va amenda clipurile generate cu inteligență artificială
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan a făcut anunțul prin care Legea „deepfake” va intra săptămâna viitoare, la vot în Parlament.
Aceasta prevede că:
. cei care creează un astfel de conținut, fără a scrie explicit, pe cel puțin 15% din suprafața clipului video sau a fotografiei,
că este un clip video artificial, generat de un soft de inteligență artificială generativă, riscă, pe lângă amenzi, închisoare până la doi ani.
Dedpfake- reprezintă orice conținut de tip imagine, audio și/sau video realizat, de regulă cu ajutorul inteligenței artificiale sau realități virtuale.
Legea precizează că, pe toată durata difuzării conținutului vizual sau mesajului sonor, la începutul și finalul conținutului audio, să fie menționat: „Acest material conține ipostaze imaginare”. Dacă nu se va preciza, CNA-ul va avea dreptul de a opri difuzarea acestuia.
În ultima perioadă, s-au înmulțit clipurile deepfake și imaginile postate pe internet. De aceea este nevoie de o legislație bine pusă la punct.
Ministrul propune un „CNA” al rețelelor de socializare, care să reglementeze și să sancționeze conținutul care aduce atingere imaginii, pe rețelele sociale.
Lăcrimioara ZOTA