Share
Neajunsuri reclamate la Coltău: Copii romi nu au acces la tehnologie, iar 40 de familii nu au apă și curent. Întâlnire fixată la școala din localitate

Neajunsuri reclamate la Coltău: Copii romi nu au acces la tehnologie, iar 40 de familii nu au apă și curent. Întâlnire fixată la școala din localitate

Platforma civică Aresel a anunțat că va organiza joi, 9 iulie 2020, începând cu orele 12:00, o întâlnire între reprezentanți ai comunității de romi din comuna Coltău, județul Maramureș și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Evenimentul va avea loc în Curtea Școlii Gimnaziale „Petofi Sandor” din comuna Coltău, strada Arieșului nr. 6, conform unui comunicat de presă remis redacției.

„Această întâlnire vine ca urmare a unei analize privind situația comunității de romi din Coltău, desfășurată în perioada stării de urgență, analiză în urma căreia au rezultat o serie de probleme cum ar fi: un număr de amenzi primite abuziv în perioada stării de urgență; un număr de 40 familii care nu au acces la apă curentă și electricitate; șase străzi ce au fost lăsate neasfaltate în comunitatea de romi: Str. Energiei, Libertății, Berzei, Ciocârliei, Lăutarilor și Cimitirului; copiii romi nu au acces la tehnologie (telefonie mobilă și/sau internet) pentru a putea participa la școala online obligatorie”, a declarat Ciprian Necula, coordonatorul Platformei Aresel.

Scopul seriei de evenimente „Comunitățile de romi în contextul crizei actuale” este de a crea un dialog eficient între instituțiile locale și o comunitate mobilizată care își cere drepturile, spun reprezentanții asociației. „Ne dorim, astfel, să reușim să deblocăm orice fel de resurse către comunitățile de romi și remedierea problemelor menționate mai sus. După primele evenimente de acest fel, organizate pe 19 iunie la Botoșani și pe 5 iulie la Barcea, județul Galați, cel din Coltău continuă seria acestor întâlniri între autorități și cetățeni facilitate de Platforma Aresel”, au mai arătat organizatorii.

Platforma Civică Aresel susține că își dorește să încurajeze și să susțină implicarea și participarea publică a romilor. „Vrem să trăim demn, într-o țară care își tratează în mod egal toți cetățenii, indiferent de etnie sau culoarea pielii. Credem că doar prin solidaritate și implicare activă putem produce schimbarea de care e nevoie în societate”, au conchis reprezentanții Aresel.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu