Artistul Ionuț Uivaroși din Urmeniș, invitat în cadrul unui concert de pricesne în Austria - 10 ore în urmă
Joc de Lăsatul Secului în Rogoz: „Păstrăm cu drag acest obicei din bătrâni, care adună laolaltă fete și feciori, tineri și bătrâni, iubitori de tradiție” - 12 ore în urmă
Vizită oficială a Ambasadorului Japoniei în România la Sighetu Marmației - 13 ore în urmă
Biserica ortodoxă din Săbișa are un nou paroh - 14 ore în urmă
Lupta pentru protejarea agriculturii: fermierii cer măsuri urgente - 14 ore în urmă
Elevi de la Colegiul „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, calificați la Concursul Național de Chimie „Lazăr Edeleanu” - 14 ore în urmă
Miculaiciuc Andrei, în vizorul ANI pentru fals în declarații - 14 ore în urmă
Perechea David Soponar și Izabella Bartha de la DanceLight Studio Baia Mare, în Lotul Național al României - 14 ore în urmă
Adunare și sărbătoare în comunitatea armeană din Baia Mare - 15 ore în urmă
Ziua Mondială a Scriitorilor, marcată la Filiala „Nicolae Iorga” a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” - 16 ore în urmă
Pauza de masă obligatorie, după 6 ore de lucru
Pauza de masă reprezintă intervalul de timp de care beneficiază salariații în timpul programului de lucru.
Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii s-a actualizat în formă aplicabilă, ieri, 18 ianuarie 2024. Astfel, se condiționează acordarea pauzei de masă după trecerea perioadei de 6 ore de lucru. Pentru tinerii de până la 18 ani, pauza se poate lua după 4 ore și jumătate de lucru.
În cazul în care activitatea desfășurată presupune un nivel ridicat de concentrare, angajatorul este obligat să acorde alte tipuri de pauză de masă, chiar și din oră in oră.
Pauza trebuie să fie una de refacere. Ea se stabilește prin contractul colectiv de muncă sau prin regulamentul intern, convenindu-se, de comun acord și durata acesteia.
Companiile mai mari au obligația de a oferi angajaților locuri special amenajate pentru servirea mesei, cantine, săli de mese. Se vor asigura condițiile igienice prevăzute de lege și punerea la dispoziție de utilități pentru încălzirea alimentelor și depozitarea acestora.
Lăcrimioara ZOTA