Share
Refuzul alimentației zilnice, protestul inedit al unui lider sindical din poliție

Refuzul alimentației zilnice, protestul inedit al unui lider sindical din poliție

Sindicaliștii din poliție sunt nemulțumiți de salarizare și de condițiile de lucru, lucruri pe care le-au arătat și în protestul de la finalul lunii martie de la București, la care au participat aproape 12 000 de polițiști din țară.

Protestul nu prea a fost băgat în seamă, în sensul că protestatarii nu au fost invitați la un dialog, ministerul de resort a transmițându-le doar comunicate de presă. Acest lucru a sporit nemulțumirile sindicaliștilor din poliție. Ca atare, au încercat să adopte și alte forme de protest care să atragă atenția, fără ca acestea să impieteze în vreun fel asupra activități de zi cu zi de la serviciu. O astfel de formă de protest a adoptat și Ioan Tomoiagă, vicepreședinte al sindicatului SNPR Decus. El a făcut un raport prin care își anunță superiorii că va protesta prin renunțarea la alimentația zilnică. Nu trebuie confundat cu o grevă a foamei care, fără îndoială, la un moment dat, ar afecta buna efectuare a atribuțiilor de serviciu. E vorba de faptul că, în timpul orelor de serviciu, protestatarii doar se vor hidrata cu apă și cafea, dar nu se vor alimenta (să nu uităm că polițiștii primesc și contravaloarea unei norme zilnice de hrană).

“Am informat conducerea ITPF si conducerea SPF Vişeu de Sus cu privire la faptul că, liderii/membrii SNPR Decus au hotărât să protesteze: refuză alimentația zilnică! Precizez că am ales această formă de protest, ce se încadrează în prevederile legale, fiindcă îmi permite să execut serviciul conform fișei de post și dispozițiilor primite, fără a prejudicia în vreun fel angajatorul.  Deocamdată e un protest de avertisment,  pe termen încă nelimitat, care-și propune să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă polițiști” – a explicat vicepreședintele Decus. Forma de protest a fost completată și de  plasarea sub emblema armei a unei banderole tricolor. Dacă banderola albă sugerează greva japoneză, ”cea tricolor vrea să sugereze forma pașnică de protest a unor români patrioți!” – susține Ion Tomoiagă.

”Nu voi accepta să fim mereu ultimii bugetari în privința salarizării! Contăm la fel ca oricare alt bugetar, poate chiar mai mult decât unele categorii! Vrem ca munca noastră să fie apreciată la adevărata ei valoare, iar riscurile la care suntem expuși să fie compensate corespunzător” – e ferm vicepreședintele Decus.

Din Maramureș, deocamdată el e singurul care a adoptat această formă de protest. Vă dau dreptate dacă ziceți că nu e mare brânză de ea. Dar dacă ați tras această concluzie, înseamnă că ați auzit de protest. Într-o primă fază asta și vor sindicaliștii – să atragă atenția asupra situației – ca pas premergător al unui dialog în care să-și poată susține  revendicările.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu