S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 60 minute în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 3 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 15 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
Șase voluntari din tot atâtea țări ale Europei au desfășurat programe în Maramureș
În aprilie și-au încheiat stagiile de voluntariat șase tineri veniți în Baia Mare prin Serviciul European de Voluntariat (SEV): Jonathan van Varik (Olanda – 7 luni), Maeliss Vray (Franța – 6 luni), Barbara Pereira (Portugalia – 6 luni), Angelika Petritz (Austria – 6 luni), Cecilia Fini (Italia – 6 luni) și Juan Gallardo Roca (Spania – 3 luni). Acțiunea a fost organizată de Federația YMCA România. Scopul proiectului este acela de a promova incluziunea și implicarea civică prin împuternicirea copiilor și a tinerilor să devină ambasadori ai comunității, susținând diversitatea, toleranța, inițiativa, gândirea critică, egalitatea, civismul pentru crearea unei societăți în spiritul principiilor democrației și ale drepturilor omului. Voluntarii SEV au desfășurat programe pentru copii și tineri în Baia Mare, Cavnic, Copalnic Mănăștur, Șomcuta Mare.
„SEV este o aventură care te conduce dincolo de limite și te scoate din zona de confort. Proiectul a venit într-un moment de tranziție în viața mea. Cea mai mare provocare a fost să fiu departe de casă. Dar aici am găsit o nouă familie: colegii de proiect și organizația. Cea mai importantă lecție învățată a fost să descopăr multe resurse în propria-mi persoană”, a arătat franțuzoaica Maeliss.
„Am întâlnit mulți oameni, am creat nenumărate activități, am făcut lucruri noi, am descoperit foarte multe fațete ale prieteniei și a ceea ce înseamnă munca de tineret. La final mă întreb: m-am schimbat? Răspunsul este da, fără niciun dubiu”, a spus, la rândul său, olandezul Jonathan.
La finalul stagiilor, voluntarii au realizat un produs video despre experiența lor în România, precum și un ghid online cuprinzând experiențele lor atât în activitățile din proiect, cât și din punct de vedere al integrării lor în comunitatea noastră.