Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 3 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 6 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 9 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 10 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 10 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 12 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 13 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 14 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 14 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
Studiu: 44% dintre români nu pot face faţă unor cheltuieli financiare neaşteptate, faţă de media de 32% în UE
Unul din trei (32%) locuitori ai Uniunii Europene nu putea face faţă în 2019 unor cheltuielii financiare neaşteptate, precum costul unei intervenţii chirugicale, o înmormântare, înlocuirea unui automobil sau a unei maşini de spălat, arată datele publicate marţi de Eurostat, a notat Agerpres.
În rândul statelor membre UE, ponderea persoanelor care nu pot face faţă unor unor cheltuieli financiare neaşteptate este cea mai mare în Croaţia (52%), urmată de Letonia (50%), Grecia şi Cipru (ambele cu 48%), Lituania (47%) şi România (44%). La polul opus, mai puţin de un sfert dintre locuitori nu pot face faţă unor unor cheltuieli financiare neaşteptate în ţări precum Danemarca (23%), Cehia şi Olanda (ambele cu 22%), Luxemburg, Austria şi Suedia (toate cu 20%) şi Malta (15%).
Eurostat subliniază că, după ce în anul 2012 a atins un vârf de 40%, ponderea celor care nu pot face faţă unor cheltuieli financiare neaşteptate s-a redus în ultimii ani. În continuare, însă, cele mai mari ponderi se înregistrează în rândul gospodăriilor compuse dintr-o singură persoană, 40% din cei necăsătoriţi neputând face faţă unor cheltuieli financiare neaşteptate şi, în particular, 56% din persoanele necăsătorite cu copii. Ponderi mai mari se înregistrează de asemenea în rândul femeilor necăsătorite (43%), decât în rândul bărbaţilor necăsătoriţi (36%).
În contrast, cele mai mici ponderi se înregistrează în gospodăriile cu doi adulţi, doar 25% din acestea nu puteau face faţă unor cheltuieli financiare neaşteptate, o pondere care creşte la 28% în cazul gospodăriilor cu doi adulţi şi un copil dependent şi la 26% pentru cele cu doi copii dependenţi. În rândul tuturor tipurilor de gospodării, ponderea celor care nu puteau face faţă unor cheltuieli financiare neaşteptate este cea mai redusă, (24%), în cazul gospodăriilor cu doi adulţi, dintre care unul are vârsta de cel puţin 64 de ani.