Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 37 minute în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 2 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 2 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 3 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 4 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 4 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 8 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 14 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 16 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
Un referent cu studii medii din administrația publică are salariu mai mare decât un lector universitar cu doctorat
Legea salarizării unitare a bulversat sistemul de retribuire a bugetarilor. Conferențiarul universitar Marinel Kovacs (care e și consilier județean) atrage atenția că ”ingineriile” făcute de specialiștii PSD au creat dezechilibre și inechități extrem de mari. Favorizați au fost cei din administrație, în timp ce personalul din învățământ este marele perdant. ”Vă dau un singur exemplu: un referentcu studii medii din administrația publică are un salariu mai mare decât un lector universitar cu 15 ani vechime, care are și doctorat” – a spus Marinel Kovacs. El a făcut comparații între funcții comparabile din administrație și din învățământul superior, salariul fiind net în favoarea celor din administrație, deși acestora nu li se cere doctorat. Astfel, un consilier/inspector are un salariu de 4.400 lei, în timp ce un asistent universitar cu 5 ani vechime 2.900 de lei. O altă comparație ”izbitoare” este cea a salariului unui consilier /inspector principal cu 15 ani vechime, remunerat cu 5.035 lei, versus salariul unui lector universitar cu aceeași vechime ce câștigă 3.300 de lei.
Un șef serviciu care are în subordine 8 oameni primește 9.690 lei, în timp ce un șef de catedră care are în subordine minim 15 persoane primește 6.200 lei. Cu alte cuvinte actuala lege de salarizare a bugetarilor contrazice zicala „cine are carte are parte”. Iar cine nesocotește înțelepciunea populară trebuie trimis la plimbare.