Share
Când vin colindătorii, se mai strecoară ciorditorii

Când vin colindătorii, se mai strecoară ciorditorii

Pentru a avea sărbători fără evenimente negative, poliţiştii vin cu o ”urare”  ce cuprinde mai multe recomandări pentru maramureşeni.

* Atenţie la colindători!  Nu permiteţi accesul în locuinţa dumneavoastră a persoanelor necunoscute care vin în prag de sărbători cu pretextul că vă colindă. Învăţaţi şi copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveţi în grijă să nu deschidă necunoscuţilor. Nu lăsaţi neasigurate uşile apartamentelor sau porţile caselor. Dacă aveţi musafiri şi este zgomot în casă, s-ar putea să nu-i auziţi pe aşa-zişii colindători care încearcă uşile de acces şi care, după ce reuşesc să intre, pot fura ce prind la îndemână – haine, poşete, portmonee, telefoane.

* Fiind luna cadourilor, luna în care obişnuim să dăruim celor care au nevoie de sprijin, fiţi atenţi la cei care vă acostează invocând diferite cauze sau situaţii disperate ale unor persoane bolnave care au nevoie de donaţii în bani. Cei care vă abordează pentru diferite acte de caritate pot fi escroci.

* Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice. Din statisticile poliţiei reiese faptul că peste 90% din infracţiunile comise cu violenţă au avut loc pe fondul consumului excesiv de alcool. Nu intraţi în dispute cu persoane aflate în stare de ebrietate avansată. Conflictul poate degenera în violenţă fizică. De asemenea, dacă aţi consumat alcool, feriţi-vă să urcaţi la volan. Consecinţele pot fi tragice.

* Dacă vedeți o persoană căzută pe trotuar sau pe carosabil sunaţi de urgenţă la 112. În acel moment puteţi salva viaţa unui om.

* În caz de trafic aglomerat adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc a fi extrem de periculoase. Nu vă urcaţi la volan după ce aţi consumat băuturi alcoolice, respectaţi regimul legal de viteză şi, la primele semne de oboseală, parcaţi autovehiculul şi odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psihomotorii necesare conducerii în siguranţă.

* În cazul în care sunteţi martor sau victimă a unei infracţiuni încercaţi să reţineţi cât mai multe din semnalmentele autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia, apelând numărul de urgenţă 112.

Sursa foto: digitalstudiomaster.com


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu