LA MULȚI ANI, SENSEI! - 14 minute în urmă
Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 2 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 13 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 13 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 17 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
Ziua Mondială a Sindromului Down, sărbătorită la Clubul ”Tzontzo” din Baia Mare
Pentru al patrulea an consecutiv, Asociația Ioana-Maria din Baia Mare organizează aniversarea Zilei Mondiale a Sindromului Down, sărbătorită în toată lumeaîn 21 Martie. Sindromul Down este cea mai frecventă afecțiune cromozomială genetică, determinată de prezența unui al treilea cromozom pe perechea 21 a genomului, de aici și simbolistica datei alese pentru a marca acest eveniment.
„Invităm alături de noi, miercuri, 21 martie, începând cu orele 17:00, la spațiul de joacă „Club Tzontzo” situat în incinta Casei Tineretului din Baia Mare (Bd. Unirii nr.13) toate familiile cu copii cu sindrom Down din Baia Mare și împrejurimi, însoțiți de frați, prieteni, vecini, colegi, terapeuți, toți cei care sunt alături de ei în viața de zi cu zi. Aceste întâlniri sunt un bun prilej pentru noi să ne împărtășim experiența, să învățăm unii de la alții, să obținem informații utile în procesul de creștere, educare și dezvoltare a copiilor noștri” – a spus Dan Ivan, președintele Asociației Ioana-Maria.
Asociația Ioana-Maria a fost înființată în anul 2015 de părinții fetiței Ioana-Maria Ivan, din Baia Mare, care are sindrom Down Prin acțiunile organizate asociația încearcă să creeze o comunitate în jurul acestor copii, care să-i ajute să se dezvolte într-un mediu cât mai primitor și incluziv, în paralel cu organizarea diferitelor activități de dezvoltare motrică și psihică.