Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 2 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 4 ore în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 5 ore în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 17 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 18 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 18 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 18 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 19 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - în urmă
Sorana Cîrstea, secretul formei extrem de bune!
Sorana Cîrstea, secretul formei extrem de bune!
Sorana Cîrstea a obținut rezultate remarcabile la Indian Wells și Miami, atingând faza sferturilor de finală la amebele turnee WTA 1000 din SUA. Sportiva noastră consideră că forma excelentă pe care o traversează i se datorează în special lui Thomas Johansson, antrenorul cu care lucrează de numai câteva luni, dar care i-a schimbat total viziunea asupra tenisului și a ajutat-o să progreseze. Sorana Cîrstea traversează cea mai bună formă din ultimii ani, iar rezultatele vorbesc de la sine. Românca a ajuns până în sferturi la Indian Wells și a atins deja această fază a competiției și la Miami, unde va lupta cu Aryna Sabalenka pentru un loc în careul de ași, arată eurosport.ro cu această ocazie.
Categoric schimbarea în bine în jocul Soranei este și rezultatul colaborării cu suedezul Thomas Johansson, începută abia acum câteva luni, în final de 2022. Deși rezultatele din startul sezonului nu au fost foarte bune, munca sportivei alături de noul anrenor se vede cu vârf și îndesat în această perioadă, când Sorana a urcat foarte mult în clasament și există loc și de mai bine. Sorana a fost mereu o jucătoare capabilă de rezultate mari, dar a plătit tribut lipsei de constanță și psihicului slab. Acum, sportiva noastră pare că a ajuns la o maturitate deplină și există premise că jucătoarea din Târgoviște poate ajunge mai sus decât a fost vreodată în carieră, chiar dacă are 32 de ani, mai arată sursa citată în acest articol.
După succesul cu Vondrousova de la Miami, Sorana a recunoscut că Johansson a ajutat-o enorm în ultima vreme, schimbându-i radical concepția despre tenis. Românca a vorbit la superlativ despre noul său antrenor, spunând că a făcut-o să progreseze atât la nivel psihic, dar mai ales tactic, o componentă la care simte că avea mari carențe în trecut, deoarece se concentra exclusiv pe jocul său, mai arată analiza specialiștilor. „Thomas Johansson m-a făcut un pic mai conștientă de tot ce înseamnă tenisul. M-a învățat puțin IQ-ul de tenis. Cred că a fost unul dintre cei mai buni jucători la citirea jocului adversarilor când era pe teren și a avut cel mai bun IQ de tenis din circuit. Așa că mi-a împărtășit puțin asta. Era un jucător care își citea foarte, foarte bine adversarul. Așa că mă învață și asta. Mi-am dat seama că acest lucru îmi lipsea complet. Întotdeauna am fost o jucătoare care m-am concentrat doar pe jocul meu și încă fac asta pentru că am un joc agresiv, dar el m-a făcut mai inteligentă.
Cred că din punct de vedere mental, felul în care mă face să văd tenisul este mult diferit de ceea ce eram obișnuită. A venit cu o viziune grozavă și puteți vedea că a fost un jucător de top. Puteți vedea că a câștigat un Grand Slam și puteți vedea de ce. Deci, cu siguranță, cred că este un antrenor de top din toate punctele de vedere, atâr din punct de vedere tehnic, tactic, dar mai ales mental.Cred că a fost o îmbunătățire uriașă în jocul meu și cu siguranță astai se datorează lui Thomas. Cred că în tenisul de astăzi, există destul de multă tactică și observ că mulți jucători au și analiști în echipa lor.Nivelul, mai ales acum, este foarte aproapiat încât totul se reduce la detalii. Sunt unul sau două lucruri ori unul sau două puncte ici și colo care pot decide un meci. Toți suntem diferiți și aceasta este frumusețea sportului. Cred că asta trebuie să facă un antrenor bun, trebuie să observe ce fel de jucător are. Așa că eu consider că Thomas a fost foarte bun să vadă ce fel de jucătoare sunt, ce funcționează pentru mine”, a spus Sorana, citată de firstpost.com. Thomas Johansson a fost un jucător de top în circuitul ATP. Suedezul a ajuns până pe locul 7 în lume în 2002, an în care a atins apogeul carierei sale, câștigând Australian Open. Ca antrenor, Johansson a lucrat cu Maria Sakkari, Filip Krajnovic sau David Goffin, înainte de a începe colaborarea cu Sorana Cîrstea, mai arată eurosport.ro.
DirectMM.ro