În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 16 minute în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 28 minute în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 35 minute în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 47 minute în urmă
Salvamont Maramureş recomandă turiștilor o atenţie sporită pe domeniile schiabile - 55 minute în urmă
Vize anuale obținute pe loc, pe raza municipiului Baia Mare - 4 ore în urmă
Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 4 ore în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 5 ore în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 5 ore în urmă
În Maramureș sunt disponibile 94 de locuri de muncă - 5 ore în urmă
Studiu: Pisicile pot lua coronavirus de la oameni, câinii nu; Oamenii nu pot lua coronavirus de la pisici
Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus, de la oameni, însă câinii nu ar fi vulnerabili la acesta, arată un studiu publicat miercuri. Studiul trebuie însă confirmat și nu există nicio dovadă că oamenii ar putea fi infectați cu COVID-19 de către feline, a spus la Digi24 Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și membru în comitetul executiv al OMS. Organizaţia Mondială a Sănătăţii va analiza transmiterea virusului între oameni şi animale, a notat digi24.ro.
Au existat câteva cazuri de feline care au fost infectate de către oameni, inclusiv un tigru de la o grădină zoologică din New York. Este însă vorba despre cazuri rare.
„Este un studiu, urmează să vedem dacă se și confirmă, se referă strict la feline, nu la alte animale. Din cea am citit, este vorba doar de transmiterea de la om către feline, nu și invers. Nu există pericol de infectare a oamenilor din partea acestor animale”, a spus Alexandru Rafila.
El a explicat de ce OMS va studia transmiterea virusului între oameni și animale.
„Este un domeniu de interes, pentru că și noul coronavirus până la urmă a ajuns să infecteze omul pornind de la un animal, cel mai probabil de la un liliac, și acest lucru sigur că este preocupant și posibilitatea unei transmiteri de la om la animal este întotdeauna problematică, poate să modifice virulența unui virus”, a spus Rafila.