Grupul tradițional Zestrea organizează „Șezătoare la Rogoz” - 9 ore în urmă
Donald Trump a devenit cel de-al 47-lea președinte al SUA - 10 ore în urmă
Mătușa Irina din Sârbi ne zâmbește din „camera bună”, în care toate țesăturile au fost făcute de mâinile sale - 10 ore în urmă
Programul Teatrului Municipal Baia Mare în perioda 22-26 ianuarie - 14 ore în urmă
Artistul fotograf băimărean Tudorel Ilie a lansat la Madrid expoziția „Comorile României din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO” - 14 ore în urmă
Artistele plastice Anamaria Stanciu și Ioana Alexandra Sas vă invită să admirați expoziția „Contraste și corelații” - 17 ore în urmă
Baia Sprie oferă cele mai variate alternative de a-ți petrece timpul liber în anotimpul rece - 19 ore în urmă
La CUNBM: Prof. dr. Ion Copoeru va susține conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru a investiga interacțiunile om-animal” - 19 ore în urmă
De Mica Unire: Atelierul „Domnul Cuza și Sultanul. Cum citim sursele istorice?”, la Muzeul de Istorie din Baia Mare - 19 ore în urmă
Prof. Marius Voinaghi: Despre teste standardizate - în urmă
Sunteți invitați la lansarea albumului de fotografie și a scurt metrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, autor fiind fotograful bucureștean Răzvan Voiculescu
În 28 mai, de la ora 17.00, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare va găzdui lansarea albumului de fotografie și a scurt metrajul „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”. Autorul acestora este fotograful bucureștean Răzvan Voiculescu.
Prezintă: Daniel Leș; invitat: Mircea Groza; Recital: Lorena Oltean. Participarea este pe baza rezervării locului la adresa: razvanav@yahoo.com.
„«Bucătăria Hoinară», trilogie de albume de fotografie (2010-2022), are ca subiect o călătorie gastronomică în spațiul rural românesc. O călătorie dedicată descoperirilor și a întâlnirilor; între oameni, bucătării, socăcițe, ingrediente și locuri – fiecare cu povestea și aroma sa.
Albumul adună în paginile sale aceste povestiri, punând accent pe gusturile și aromele locale, dar și pe personajele care și-au conservat bucătăriile autentice, fapt foarte rar întâlnit în zilele noastre. Albumul este dedicat artei fotografice și are un «spirit foarte românesc»”, precizează Răzvan Voiculescu.
În paginile celui de-al treilea album apar și maramureșeni (la fel ca și în celelalte două).
L.C.H.
Sursa foto: Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu
Citește și
Horitoarele din Lăpuș, în albumul de fotografie „Bucătăria Hoinară”