În Copalnic Mănăștur se organizează „Joc cu coșarcă” - 1 oră în urmă
Dialog strategic pentru viitorul industriei auto europene - 2 ore în urmă
Aducere aminte: Câșlegile de iarnă reprezentau cea mai favorabilă perioadă din an pentru organizarea nunților - 2 ore în urmă
Parohia Ortodoxă Română Vișeu – Valea Râului a găzduit un eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu - 2 ore în urmă
Caz de pestă porcină africană confirmat în Tămaia; Ce trebuie să știe locuitorii comunei - 2 ore în urmă
Au început preselecțiile pentru INSIEME Music Festival, ediția a II-a - 4 ore în urmă
Elevii au zi liberă de Unirea Principatelor Române - 5 ore în urmă
80 de litri de ulei uzat, colectat în campania „Un mediu sănătos începe de acasă” - 6 ore în urmă
În Boiu Mare: Sprijin pentru montarea gratuită a panourilor fotovoltaice - 6 ore în urmă
Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată și la Sighetu Marmației - 6 ore în urmă
Sunteți invitați la Stremț unde va avea loc manifestarea cultural-tradițională codrenească „Nunta lui Ion cu Ana”
Duminică, 12 mai, Asociația Ion al Anei vă invită la manifestarea cultural-tradițională codrenească „Nunta lui Ion cu Ana” . Evenimentul va începe la ora 13:00 la Troița Eroilor Nesărbătoriți – un monument ridicat la Stremț, comuna Băsești, în cinstea celor 15 militari ai Armatei Române care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, fiind luați prizonieri.
Începând cu ora 14:30 se va cere mireasa de la Casa Memorială George Pop de Bășești, din Băsești, apoi mirii, nașii și nuntașii vor însoți trăsura codrenească spre Căminul Cultural din Băsești.
„Noi, cei de la Asociația Ion al Anei, i-am identificat pe cei 15 magnifici, numindu-i EROI, și deoarece nimeni nu i-a sărbătorit i-am botezat „nesărbătoriți”, le-am dăruit o troiță și în loc să-i comemorăm plângând, o dată pe an, le oferim nuntă codrenească, cu alai, miri și nași – în luna mai, și prânz al miresei – concurs de interpretare muzică populară și instrument, premiul cel mai fiind întocmai Troița Eroilor Nesărbătoriți, în miniatură, în luna septembrie al aceluiași an”, precizează Mihai Marian, președintele asociației.
Sărbătoarea se află la a VI-a ediție, dezvoltându-se de la un an la altul, anul acesta participând comunități codrenești, maramureșene, sălăjene și sătmărene.