Fuego va concerta în Baia Mare, alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 6 minute în urmă
În atenția tinerelor talente: Artista Maria Casandra Hauși reia cursurile de măiestrie și interpretare vocală - 43 minute în urmă
Veste bună pentru proprietarii de terenuri și imobile - 2 ore în urmă
Finanțare pentru comuna Săpânța - 2 ore în urmă
Maramureșul, prezent la FOTE 2025: Tinerii sportivi pregătiți pentru provocarea olimpică - 2 ore în urmă
Cursanții Atelierului de Pictură din Târgu Lăpuș vă invită la vernisajul expoziției „Magia Iernii” - 6 ore în urmă
La Muzeul Satului: Elevii clasei a II-a A de la Colegiul de Arte Baia Mare au avut parte de activități interesante de Ziua Internațională a Cititului Împreună - 6 ore în urmă
Reciclează responsabil în Baia Mare! - 6 ore în urmă
Vișeu de Sus devine mai frumos și mai primitor - 6 ore în urmă
Prezentare de carte în sala de conferințe a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței - 6 ore în urmă
„Șura Demian” reprezintă Maramureșul în semifinalele concursului „România, arată-ți farfuria” de pe PRO TV
Luni, 6 noiembrie, pe PRO TV, La Măruță, s-a dat start competiției „România, arată-ți farfuria!”. Mai exact, este un concurs de făcut mâncare românească autentică.
Timp de patru săptămâni, oameni din toată țara vor pune tot ce au mai bun în farfurie și se vor duela în povești locale, obiceiuri culinare moștenite din generații și rețete specifice zonei din care provin.
În fiecare luni și miercuri, câte două persoane din aceeași regiune a României se vor confrunta, iar la sfârșitul ediției doar una dintre ele va merge mai departe în competiție. Finala va avea loc pe 1 decembrie, când va fi desemnat cel mai gustos și reprezentativ fel de mâncare din România, potrivit protv.ro.
Cornelia Demian din Suciu de Sus a reprezentat cu cinste Țara Lăpușului și întreg județul. Ba mai mult, a mers în semifinalele concursului. Aceasta a pregătit cocorade cu brânză și ou, brânză cu verdețuri și gușă aită.
Alături de familia sa, Cornelia Demian deține „Șura Demian”, primul punct gastronomic local din Țara Lăpușului.
Acesta a fost inaugurat în decembrie anul trecut. Mai exact, șura gospodăriei a fost reabilitată și transformată într-un punct gastronomic local. Oaspeții se pot bucura de preparate tradiționale, care provin din alimente din gospodăria proprie, gătite de familie.
Felicitări și mult succes în continuare!
L.C.H.