Minaur, calificare în Final Four-ul Cupei României după aruncări de la 7m - 4 ore în urmă
Marginalii la volumul Marian Ilea: «Vremuri îmbârligate». Antologie de proză (II) - 6 ore în urmă
Doi salvamontiști maramureșeni reprezintă România la un forum internațional - 6 ore în urmă
Un proiect aparte al Asociației pentru Autism ”Magia Unicornilor” - 7 ore în urmă
Locuri de muncă disponibile pe listele AJOFM Maramureș - 10 ore în urmă
Rusia acceptă armistițiul…… dar atacă Kievul - 10 ore în urmă
Ștefan Gherghel din cadrul C.S.S. Baia Sprie, dublu campion național școlar - 10 ore în urmă
Ariana Arieșan și-a lansat prima piesă: „Muzica este parte din mine, din viața mea, pe scenă mă simt ca acasă” - 11 ore în urmă
Ministrul Educației va vizita mâine Școala Profesională Fărcașa - 11 ore în urmă
Un elev de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Baia Mare s-a calificat cu nota 10 la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă - 11 ore în urmă
„Șura Demian” reprezintă Maramureșul în semifinalele concursului „România, arată-ți farfuria” de pe PRO TV
Luni, 6 noiembrie, pe PRO TV, La Măruță, s-a dat start competiției „România, arată-ți farfuria!”. Mai exact, este un concurs de făcut mâncare românească autentică.
Timp de patru săptămâni, oameni din toată țara vor pune tot ce au mai bun în farfurie și se vor duela în povești locale, obiceiuri culinare moștenite din generații și rețete specifice zonei din care provin.
În fiecare luni și miercuri, câte două persoane din aceeași regiune a României se vor confrunta, iar la sfârșitul ediției doar una dintre ele va merge mai departe în competiție. Finala va avea loc pe 1 decembrie, când va fi desemnat cel mai gustos și reprezentativ fel de mâncare din România, potrivit protv.ro.
Cornelia Demian din Suciu de Sus a reprezentat cu cinste Țara Lăpușului și întreg județul. Ba mai mult, a mers în semifinalele concursului. Aceasta a pregătit cocorade cu brânză și ou, brânză cu verdețuri și gușă aită.
Alături de familia sa, Cornelia Demian deține „Șura Demian”, primul punct gastronomic local din Țara Lăpușului.
Acesta a fost inaugurat în decembrie anul trecut. Mai exact, șura gospodăriei a fost reabilitată și transformată într-un punct gastronomic local. Oaspeții se pot bucura de preparate tradiționale, care provin din alimente din gospodăria proprie, gătite de familie.
Felicitări și mult succes în continuare!
L.C.H.