Locul ocupat de echipa de fotbal a României în clasamentul FIFA, la sfârșitul lui 2024 - 10 ore în urmă
99 de ani de la moartea marelui poet rus, Serghei Esenin - 11 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun este sărbătorit Sfântul Ștefan - 12 ore în urmă
“Tanti Irina a Anuții Văsălichii Măriuții din Șișești” continuă tradiția brodatului de mână - 14 ore în urmă
Două eclipse de lună și două de soare, în anul 2025 - 18 ore în urmă
Salvamontiștii maramureșeni, Moși Crăciuni pentru 50 de copii din satele cele mai greu accesibile ale județului - 18 ore în urmă
Pietre de poveste din zona Băiuț (II) - 18 ore în urmă
Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - în urmă
În Moisei: Festivalul Național de Colinde și Obiceiuri de Iarnă „Ioan Horea” ajunge la cea de-a XIII-a ediție - în urmă
Maica Domnului, cinstită în a doua zi de Crăciun - 1 zi în urmă
„Șura Demian” reprezintă Maramureșul în semifinalele concursului „România, arată-ți farfuria” de pe PRO TV
Luni, 6 noiembrie, pe PRO TV, La Măruță, s-a dat start competiției „România, arată-ți farfuria!”. Mai exact, este un concurs de făcut mâncare românească autentică.
Timp de patru săptămâni, oameni din toată țara vor pune tot ce au mai bun în farfurie și se vor duela în povești locale, obiceiuri culinare moștenite din generații și rețete specifice zonei din care provin.
În fiecare luni și miercuri, câte două persoane din aceeași regiune a României se vor confrunta, iar la sfârșitul ediției doar una dintre ele va merge mai departe în competiție. Finala va avea loc pe 1 decembrie, când va fi desemnat cel mai gustos și reprezentativ fel de mâncare din România, potrivit protv.ro.
Cornelia Demian din Suciu de Sus a reprezentat cu cinste Țara Lăpușului și întreg județul. Ba mai mult, a mers în semifinalele concursului. Aceasta a pregătit cocorade cu brânză și ou, brânză cu verdețuri și gușă aită.
Alături de familia sa, Cornelia Demian deține „Șura Demian”, primul punct gastronomic local din Țara Lăpușului.
Acesta a fost inaugurat în decembrie anul trecut. Mai exact, șura gospodăriei a fost reabilitată și transformată într-un punct gastronomic local. Oaspeții se pot bucura de preparate tradiționale, care provin din alimente din gospodăria proprie, gătite de familie.
Felicitări și mult succes în continuare!
L.C.H.