Toate pârtiile și instalațiile sunt deschide la SuperSki Cavnic - 2 minute în urmă
Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare și-a sărbatorit patronul spiritual - 19 minute în urmă
Spectacol de teatru pentru copii, părinți și bunici la SHURA Bistro Caffe Baia Mare - 52 minute în urmă
De Ziua Culturii Naționale – despre oameni ce dau universalitate culturii noastre… și Maramureșului - 15 ore în urmă
„Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - 15 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” vă invită la trei concerte extraordinare de folclor și artă; Ce artiști sunt invitați - 16 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost marcată la bustul poetului Mihai Eminescu din Sighetu Marmației - 16 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția Maramu’ Division din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - în urmă
Tabăra de creație „Maramureș – Plai cu Flori” din Vișeu de Jos a reunit artiști din România și Republica Moldova
Tabăra de creație „Maramureș – Plai cu Flori” la Vila Flora din Vișeu de Jos a fost un eveniment artistic remarcabil, desfășurat în perioada 2-12 august.
Organizat de Anca Irina Lefter și Gheorghe Ilie, evenimentul a reunit artiști de la Uniunea Artiștilor Plastici din România și Moldova, într-un cadru pitoresc, pentru a promova a frumusețea și tradițiile Maramureșului.
Pe parcursul taberei, artiști precum Elenia Margot Baranga, Sorin Bargăuan, Cecilia Bustea, Diana Caisin, Valentin Caisin, Ionuț Cristea, Loredana Furca, Iulian Gheaba, Elena Gorcea, Ana Hobles Solaris, Anca Irina Lefter, Emilia Marinescu, Alexandru Mihail, Elena Popa, Maria Savu, Elvira Cemortan Volosin și Natalia Yampolskaia au explorat o varietate de teme artistice, capturând esența peisajelor maramureșene și subiectele etnografice într-un mod unic.
Tabăra s-a încheiat cu un vernisaj impresionant, care a avut loc pe 11 august, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Vișeu de Jos. Publicul prezent a avut ocazia să admire lucrările realizate pe parcursul taberei și să interacționeze cu artiștii, împărtășind idei și impresii despre creațiile expuse.
Un moment artistic special în cadrul vernisajului a fost întreținut de ceterașul Vasile Rus și cântăreața de muzică tradițională Andreea Cozneac, care au adus un plus de autenticitate și emoție evenimentului.
„Dorim să adresăm mulțumiri speciale domnului Dorel Năsui, fiu al satului, datorită căruia Maramureșul și Vișeu de Jos au fost puse pe harta culturală a artiștilor. Sprijinul său a fost esențial pentru succesul acestei tabere.
Le mulțumim tuturor celor care au participat și ne-au onorat cu prezența! Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a artei. Vă așteptăm cu drag și la edițiile viitoare!”, transmite Denis Florin Năsui, manager la Centrul Cultural Vișeu de Jos.