Teatrul de vară din Baia Mare a intrat în reabilitare - 17 minute în urmă
CCR respinge contestațiile și validează decizia BEC, legat de candidatura lui Călin Georgescu - 41 minute în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum s-a schimbat generația 2010 și de ce sănătatea mintală a tinerilor este în criză? - 1 oră în urmă
A fost inaugurată camera salină din cadrul Spitalului Orășenesc Târgu Lăpuș - 5 ore în urmă
În februarie: Record de vizitatori la Muzeul de Mineralogie; Expoziția „Ultimii dinozauri din Transilvania” a fost atracția principală - 5 ore în urmă
Marcel Mureșan, mesaj pentru artistul Ioan Marchiș cu ocazia aniversării - 5 ore în urmă
Îndrăgita artistă Angela Buciu, noul cetățean de onoare al județului Maramureș - 6 ore în urmă
Acțiune de salvare în Munții Maramureșului: doi cetățeni ucraineni, recuperați în condiții extreme - 7 ore în urmă
Cartea „Destin liric – Gheorghe Chivu”, autor prof. dr. Ioan Dorel Todea, va fi prezentată elevilor sigheteni - 8 ore în urmă
Expoziția „Tehnici tradiționale de realizare a covoarelor, în România și Republica Moldova” va fi vernisată în Sighetu Marmației - 8 ore în urmă
Cursuri de gastronomie cu oaspeți ucraineni în Seini (GALERIE FOTO)
După lansarea de la începutul lunii octombrie a proiectului „Cultura în oglindă – Restaurarea Casei Bay din Seini și a Sălii de concerte din Kalush (Ucraina), în vederea înființării de centre multiculturale”, la Seini s-a făcut primul pas intercultural din proiect: „Cursuri de gastronomie”. Alături de responsabilii de proiect din Seini a participat o delegație din orașul ucrainean Kalush.
„Oaspeții au cunoscut o parte din bucătăria noastră tradițională, participând alături de doamnele reunite în Asociația Femeilor Reformate „Vass Zsuzsanna”, din Viile Apei, și echipa seineană de proiect și colege din primărie la prepararea tăițeilor de casă melcișori. A fost vizitată parohia și biserica reformată din Viile Apei, preot paroh Vekony Lorand. S-au mai aprofundat și „tainele” preparării mititeilor, a sarmalelor, a unui ceaun cu gulaș, a fost prezentată horinca de Seini. Membrii delegației orașului frate, dar și noi, am fost cursanți sârguincioși, atenți, interesați și foarte încântați de tradițiile gastronomice prezentate”, a detaliat Gabriela Florica Tulbure. (C.Ț.)