Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 8 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 8 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 18 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 1 zi în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 1 zi în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 1 zi în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 1 zi în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 1 zi în urmă
De Sfântul Nicolae, hramul de iarnă de la Mănăstirea Rohia
Vineri, 6 decembrie PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească Mănăstirea Rohia – stareţ arhim. dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor – cu ocazia hramului Paraclisului de iarnă al sfântului locaş de închinare.
Părintele Nicolae (Gherman de la Rohia) a fost ctitorul mănăstirii, primul ierarh care a târnosit, în 1926, întâia biserică a mănăstirii. Nicolae (Ivan) a fost și Episcopul Clujului, care a oficiat prima slujbă de târnosire. Acestea au fost două dintre argumentele pentru care, în 1996, s-a decis ca materialele din vechea biserică să fie folosite încea nouă a mănăstirii, iar paraclisul de la demisolul bisericii, să poarte hramul Sfântul Nicolae. Aşa s-a întâmplat, prin voia lui Dumnezeu, ca Mănăstirea Rohia să aibă şi hramul Sfântul Ierarh Nicolae.
”Un sfânt mare şi bun, blând şi milostiv, pe care Dumnezeu l-a dăruit Bisericii lui Hristos pentru a fi model de păstorire, pildă de iertare şi iubire, pildă de milostivire”- a subliniat PS Părinte Iustin, în cuvântul său de învățătură.
Sâmbătă, 7 decembrie, Mănăstirea Rohia a găzduit colocviul ”Poetul Ioan Alexandru şi Maramureşul”, la care au participat oameni de cultură şi iubitori ai operei marelui poet, cel care mult a iubit Mănăstirea Rohia şi întreg judeţul, pentru care a scris ”Imnele Maramureșului”.