Share
Elicoptere pentru stingerea incendiului de pădure alpină, din zona Borșa

Elicoptere pentru stingerea incendiului de pădure alpină, din zona Borșa

Și elicopterele urmează să sprijine intervenția de la incendiul alpin de la Borșa. Asta fiindcă rafalele de vânt au contribuit la extinderea  – pe o suprafață de 30 de hectare –  a focarelor incendiului de vegetație alpină care a izbucnit în zona Borșa, la culmea Toroioaga (deasupra iazului Colbu). Iar intervenția pompierilor este dificilă, datorită zonei montane situată la peste 1800 metri. La fața locului intervin peste 90 de pompieri militari cu 11 mijloace tehnice. Direcția Silvică Maramureș a mobilizat 47 de angajați din cadrul ocoalelor alpine. S-a apelat la sprijinul clubului Offroad 4×4 Extrem Adventure, care au venit cu cinci autovehicule specializate pentru teren specific zonei montane.

Prefectul județului a luat legătura cu primarii din Borșa și Vișeu de Sus pentru ca, pe lângă angajații serviciilor voluntare pentru situații de urgență, forțele de intervenție să fie sprijinite și de cetățeni din cadrul unităților administrativ-teritoriale.De asemenea, vor sprijini acțiunea de intervenție și angajați și mijloace tehnice din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră” – a precizat Vasile Moldovan, care e și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. Acțiunea de o amploare pe măsura incendiului e coordonată de inspectorul șef ISU Maramureș, col. ing. Adrian Miron Chichișan. S-au pregătit corturile de campare și se execută lucrări cu utilaje pentru pregătirea unui baraj artificial. Și elicopterele ce urmează să sprijine intervenția intervenția de la incendiul alpin de la Borșa vor fi alimentate din acest baraj creat – a anunțat prefectura Maramureș.

Aseară a sosit un singur elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație (IGAv), care e dotat corespunzător (cu dispozitiv bambi bucket). Dimineață, echpajul elicopterului  a executat un zbor de recunoaștere a zonei unde se manifestă incendiul. Dar, din cauza plafonului de nori situat prea jos, intervenția aeriană a fost deocamdată amânată. s-au solicitat autovehicule 4X4 din cadrul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației –  pe lângă cele existente ale Clubului Xtreme Adventure și Salvamont – pentru a transport personalul cât mai aproape de locul intervenției.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



1 Comentariu în această postare

  1. Dalllll

    Probabil nu i-a lasat sa taie padurea si i-a pus foc.

    Răspunde

Lasă un comentariu