De Ziua Culturii Naționale – despre oameni ce dau universalitate culturii noastre… și Maramureșului - 4 ore în urmă
„Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - 4 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” vă invită la trei concerte extraordinare de folclor și artă; Ce artiști sunt invitați - 5 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost marcată la bustul poetului Mihai Eminescu din Sighetu Marmației - 5 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - 9 ore în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 10 ore în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția Maramu’ Division din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 10 ore în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 11 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 13 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 13 ore în urmă
Pagube de 3.863.000 lei produse de ploile torențiale din luna iulie (VIDEO)
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat în ședință centralizatorul pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase în luna iulie, pe raza județului Maramureș. În luna iulie, ploile torențiale au produs pagube în mai multe localități din Maramureș.
Deocamdată s-a făcut centralizarea acestora în 16 localități, de pe raza a nouă unități administrativ-teritoriale: Cicârlău, Desești, Dragomirești ,Groși, Coaș, Repedea, Șomcuta Mare, Ulmeni, și Vișeu de Sus.
Pagube produse. Șuvoaiele de apă au afectat un km de drum județean, 21,3 km de drumuri comunale, trei km de drumuri forestiere și aproximativ 16 km de străzi și ulițe ● Torenții de pe versanți au distrus un pod, au avariat trei podețe și au afectat o apărare de mal ● Au fost inundate 6 ha de teren agricol și 12 ha de livezi. Situația va fi transmisă la nivel central în vederea alocării de resurse financiare din fondurile guvernamentale aflate la dispoziție pentru înlăturarea efectelor produse de situații de urgență. Sunt în evaluare pagubele produse de fenomenele meteorologice periculoase la Cavnic, Valea Chioarului, Groșii Țibleșului și Borșa.
Lucrări ce trebuie executate în regim de urgență
Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au validat lista punctelor critice de pe cursurile de apă care necesită executarea în regim de urgență a lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor. Acestea sunt: frontul de captare de la Crăciunești ● amenajarea malurilor râului Săsar în localitățile Baia Mare și Baia Sprie ● amenajarea râului Firiza pe tronsonul din aval de barajul Berdu ● amenajarea Văii Seinel ● regularizare Valea Neagră ● amenajarea râului Iza în zona cartierului Câmpu Negru din Sighetu Marmației ● amenajarea râului Ruscova în localitățile Repedea, Ruscova și Poienile de Sub Munte ● amenajarea râului Vișeu în localitățile Petrova și Vișeu de Sus ● lucrări de regularizare a pârâului Băleasa din Săliștea de Sus.
Lista cu aceste obiective a fost transmisă pentru alocarea de fonduri, în vederea continuării lucrărilor și promovării de investiții pe cursurile de apă din Maramureș.