Metamorfoza Senatului României: Între huiduieli, restructurări și ironii amare - 5 ore în urmă
Zborul, un vis mai aproape de realitate; Campania Aeroclubului „Alexandru Papană” din Baia Mare - 6 ore în urmă
Oana Larisa Pop de la Colegiul de Arte Baia Mare, premiul I la Concursul Național de Interpretare Vocală „Magia Cântecului” - 8 ore în urmă
„Leul de la Șișești”: Vasile Lucaciu, apărător al drepturilor românilor ardeleni - 9 ore în urmă
Piața Libertății va fi închisă temporar - 10 ore în urmă
Povestea Melaniei Trump, prima doamnă cu rădăcini slovene - 11 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit în Parohia Ortodoxă Săpânța - 12 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Muzica Klezmer din Sighetu Marmației - 14 ore în urmă
Un nou proiect educațional prinde viață la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 14 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de părintele Bogdan Ciocotișan, au participat la un cerc de iconografie în atelierul pictorului bisericesc Gheorghe Rogojan - 14 ore în urmă
Tradiții pascale lăpușene etalate la Rogoz (GALERIE FOTO)
Sâmbătă, 13 aprilie s-a desfășurat evenimentul ”Tradiții pascale lăpușene”, la Casa Muzeu din satul Rogoz, unde se află Biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, înscris pe lista Patrimoniului Mondial (cod 904). Evenimentul ”Tradiții Pascale Lăpușene” și-a propus să promoveze obiceiurile pascale, meșteșugurile transmise din generație în generație, portul popular și gastronomia specifică zonei, cu rețetele ei secrete, bine păstrate de-a lungul timpului.
Participanții au avut posibilitatea de a încondeia ouă și de a da o mână de ajutor gazdelor la prepararea produselor specifice Sărbătorilor Pascale.
Conf. univ. dr. Delia Suiogan, afirmă că, prin acţiunea desfăşurată la Casa Muzeu din Rogoz ”s-a încercat, în fapt, transmiterea de la o generație la alta a unor obiceiuri ce definesc o identitate a locului, dar și a Ţării Lăpuşului, un tărâm de poveste, unde săbătorile au un farmec anume.”