Rușinos! CCR își alocă bani pentru pastile, în timp ce românii strâng cureaua - 6 ore în urmă
4 februarie 1945 – Conferința de la Yalta și reconfigurarea lumii postbelice - 6 ore în urmă
Concurs național de eseu filosofic „Emil Cioran” - 8 ore în urmă
Tânărul maramureșean Alex-Ionuț Pop a publicat cea de-a patra carte – ,,Cum îți mai este în suflet?” - 9 ore în urmă
Fenomen misterios pe cerul Greciei: Nor în forma Fecioarei Maria apare în timpul cutremurelor - 9 ore în urmă
De la graniță, direct pe podium: Andrei Ihnatiuc, campion la 3.000 de metri la Cupa României - 9 ore în urmă
Trei elevi de la „Lucaciu” au obținut premii la Concursul Național Interdisciplinar „La Școala cu Ceas” - 9 ore în urmă
Scandal la bazinul din Recea: Consilierii locali își fac valuri cu intrări gratuite - 10 ore în urmă
În Groși se fac cursuri de dans popular pentru copii - 11 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (III) - 11 ore în urmă
Tineretul este sărbătoritul zilei de 12 august
Ziua Internațională a Tineretului a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în anul 1999, ca ocazie de a evidenția importanța și contribuția tinerilor la societate și pentru a promova implicarea lor activă în problemele globale. În 1998, o rezoluţie care proclama 12 august drept Ziua internaţională a tineretului a fost adoptată de prima sesiune a Conferinţei mondiale a miniştrilor responsabili pentru Tineret, găzduită de Guvernul Portugaliei în cooperare cu Naţiunile Unite (Lisabona, 8 – 12 august 1998). Respectiva recomandare a fost aprobată ulterior de cea de-a 54-a sesiune a Adunării Generale a ONU, în Rezoluţia 54/120, intitulată „Politici şi programe care implică tineretul” („Policies and programmes involving youth” – 17 decembrie 1999).
Adunarea Generală a ONU a recomandat organizarea de activităţi de informare publică pentru a sprijini Ziua internaţională a tineretului, ca o modalitate de a promova o mai bună conştientizare a Programului mondial de acţiune pentru tineret. Această zi are ca scop să sensibilizeze opinia publică cu privire la provocările și oportunitățile cu care se confruntă tinerii din întreaga lume și să promoveze angajamentul și contribuția acestora în dezvoltarea socială, economică și politică. În fiecare an, această zi este celebrată prin recunoașterea eforturilor tinerilor din întreaga lume pentru consolidarea societății globale.
Ziua Internațională a Tineretului încurajează implicarea și participarea tinerilor în construirea unui viitor mai bun pentru ei înșiși și pentru întreaga lume.
Lăcrimioara ZOTA