Share
Tragediile de lângă noi: În județul Maramureș valul patru a lovit cu putere! Cel mai tânăr pacient, răpus de COVID-19, avea doar 24 de ani!

Tragediile de lângă noi: În județul Maramureș valul patru a lovit cu putere! Cel mai tânăr pacient, răpus de COVID-19, avea doar 24 de ani!

Tragediile de lângă noi! În județul Maramureș valul patru a lovit cu putere! Cel mai tânăr pacient, răpus de COVID-19, avea doar 24 de ani!

S-a constatat faptul că valul patru este unul deosebit de violent. S-a constatat asta prin numărul mare de cazuri înregistrate. Multe dintre acestea s-au finalizat cu deces, din păcate.

În județul Maramureș, numai de la începutul lunii septembrie, și-au pierdut viața 54 persoane din cauza COVID-19. Grav este că, spre deosebire de primele valuri, au fost mai mulți tineri care au părăsit această lume. Eram obișnuiți doar ca din greșeală să avem persoane sub 60=70 de ani răpuse de COVID-19.

Valul patru însă a venit în Maramureș cu tineri din grupele de vârstă 20-29, 30-39, 40-49, 50-59 ani care au fost răpuși de COVID-19. „Cel mai tânăr care și-a pierdut viața la noi a fost un băiat în vârstă de 24 de ani care nu a avut alte comorbidități. Vorbim despre valul patru”, arată pentru DirectMM.ro Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Pacientul în cauză a apărut pe raportarea din 14 septembrie. A apărut ca un tânăr din categoria de vârstă 20-29 de ani, care a prezentat ca și comorbiditate obezitatea.

Cea mai mare unitate medicală din județ se află în linia întâi, este de rang 1, în prezent, în lupta anti-COVID-19. Asta și datorită faptului că are aparatura necesară dar și secție de Anestezie și Terapie Intensivă. De când cu valul patru, paturile destinate bolnavilor de COVID-19 sunt mai mereu ocupate. „Această tulpină Delta este deosebit de contagioasă. Ca orice virus, acesta se multiplică, suferă mutații, se adapează mediului, pentru a supraviețui. La fel se întâmplă și la gripă, împotriva căreia de asemenea există vaccin. Însă și la vaccinul antigripal se estimează o posibilă tulpină atunci când se pregătește imunizarea pentru un anumit sezon. În ceea ce privește vaccinul anti-COVID-19, acesta nu poate proteja 100% tocmai din cauza acestor modificări apărute, care sunt modificări genetice. Așa cum am spus, infecția aceasta cu Sars-CoV-2 se înrăutățește după 7-10 zile, atunci afectează și mai mult plămânii, iar noua tupină este foarte infecțioasă. În cazul în care va fi necesar, vom suplimenta paturile, așa cum tot am făcut atunci când a fost nevoie. Am fost la un moment dat puși în situația să trimitem bolnavi la alte unități medicale din țară”, a explicat Vasile Pop.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu