Festivalul „Trăistuța cu Tradiții” se va desfășura în Parcul Central din Sighetu Marmației - 2 ore în urmă
Ard focurile-n Maramureș - 2 ore în urmă
Conclavul începe pe 7 mai - 3 ore în urmă
Elev al Școlii „Vasile Alecsandri” Baia Mare, premiat la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă - 4 ore în urmă
Pas important pentru patrimoniul sighetean: Încep lucrările de reabilitare la Cinematograful Mara și Muzeul Maramureșean - 4 ore în urmă
Portul tradițional românesc, sărbătorit printr-un eveniment organizat de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 5 ore în urmă
Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, a încetat din viață la 76 de ani - 6 ore în urmă
S-a dat undă verde la lucrările de reabilitare energetică a Liceului Tehnologic ”Marmația” - 6 ore în urmă
În atenția gospodinelor moderne - 6 ore în urmă
URBIS Baia Mare: scumpiri, dificultăți financiare și un viitor incert - 8 ore în urmă
Trupa „Trei Parale”, invitată să susțină concertul caritabil „Ajută pentru a fi ajutat”, organizat de „Prietenii Spitalului”
Asociația „Prietenii Spitalului Dr. Constantin Opriș”, organizează a XI-a ediție a concertului „Ajută pentru a fi ajutat”. Evenimentul va avea loc joi, 14 martie 2024, la Teatrul Municipal Baia Mare.
Invitațiile de participare la acest concert le puteți achiziționa de la sediul asociației din Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” și de la partenerii implicați în eveniment, Il Padrino (str. Școlii), The Oak (Centrul Vechi) și la Teatrul Municipal.
Invitați să susțină spectacol la concertul caritabil sunt grupul Trei Parale, un grup revivalist bucureștean, ce face uz de o documentare minuţioasă în domeniul culturii muzicale tradiţionale și care a asigurat coloana sonoră a filmului Aferim!
După spectacol, sunteți așteptați la o degustare de bunătăți, în foaierul teatrului, oferită de către partenerii asociației.
Concert celebrează încheierea unei campanii de strângere de fonduri, atingerea obiectivului din 2023 și startul unei noi campanii, care se va desfășura pe parcursul anului 2024.
Obiective atinse
„Obiectivul din 2023, dotarea cu aparatură a Secției de Ortopedie -Traumatologie, a fost atins, reușindu-se achiziționarea a patru aparate. Anul acesta asociația Prietenii Spitalului își propune achiziționarea pentru Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică a unui electrocauter cu plasmă argon.
În Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș, în Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică se efectuează anual în jur de 4000 de proceduri endoscopice digestive, din care un procent extrem de mare este reprezentat de diagnosticul și mai ales de terapia hemoragiilor digestive superioare și inferioare”, arată comunicatul remis presei.
Coagularea cu plasma argon (APC ) este o tehnică electrochirurgicală pentru gestionarea sângerării și a devitalizării anomaliilor tisulare. Aplicabilitatea și indicațiile sunt multiple: hemoragii vasculare mici și superficiale; reducții tumorale; hemoragie tumorală; devitalizarea și coagularea colonului drept; creșterea spre interior/ creșterea excesivă a stentului; proctită de iradiere; sindrom GAVE.” – precizează dr. Cristina Bura, medic primar gastroenterolog.