Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 8 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 9 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 9 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 10 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 11 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 11 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 15 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 1 zi în urmă
Trupa „Trei Parale”, invitată să susțină concertul caritabil „Ajută pentru a fi ajutat”, organizat de „Prietenii Spitalului”
Asociația „Prietenii Spitalului Dr. Constantin Opriș”, organizează a XI-a ediție a concertului „Ajută pentru a fi ajutat”. Evenimentul va avea loc joi, 14 martie 2024, la Teatrul Municipal Baia Mare.
Invitațiile de participare la acest concert le puteți achiziționa de la sediul asociației din Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” și de la partenerii implicați în eveniment, Il Padrino (str. Școlii), The Oak (Centrul Vechi) și la Teatrul Municipal.
Invitați să susțină spectacol la concertul caritabil sunt grupul Trei Parale, un grup revivalist bucureștean, ce face uz de o documentare minuţioasă în domeniul culturii muzicale tradiţionale și care a asigurat coloana sonoră a filmului Aferim!
După spectacol, sunteți așteptați la o degustare de bunătăți, în foaierul teatrului, oferită de către partenerii asociației.
Concert celebrează încheierea unei campanii de strângere de fonduri, atingerea obiectivului din 2023 și startul unei noi campanii, care se va desfășura pe parcursul anului 2024.
Obiective atinse
„Obiectivul din 2023, dotarea cu aparatură a Secției de Ortopedie -Traumatologie, a fost atins, reușindu-se achiziționarea a patru aparate. Anul acesta asociația Prietenii Spitalului își propune achiziționarea pentru Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică a unui electrocauter cu plasmă argon.
În Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș, în Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică se efectuează anual în jur de 4000 de proceduri endoscopice digestive, din care un procent extrem de mare este reprezentat de diagnosticul și mai ales de terapia hemoragiilor digestive superioare și inferioare”, arată comunicatul remis presei.
Coagularea cu plasma argon (APC ) este o tehnică electrochirurgicală pentru gestionarea sângerării și a devitalizării anomaliilor tisulare. Aplicabilitatea și indicațiile sunt multiple: hemoragii vasculare mici și superficiale; reducții tumorale; hemoragie tumorală; devitalizarea și coagularea colonului drept; creșterea spre interior/ creșterea excesivă a stentului; proctită de iradiere; sindrom GAVE.” – precizează dr. Cristina Bura, medic primar gastroenterolog.