Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 3 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 4 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 4 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 5 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 6 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 6 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 10 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 16 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 18 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
„Tulpina românească”, o nouă mutație a COVID-19. Ar fi mai agresivă şi mai rezistentă la tratamente
Este alertă în rândul autorităţilor. Au apărut mai multe suspiciuni în legătură cu descoperirea unei tulpini româneşti a virusului care provoacă COVID-19.
Se pare că această mutaţie a coronavirusului apărută prima oară în România ar fi mai agresivă şi mai rezistentă la tratamente.
„O nouă tulpină a virusului îi îngrijorează pe specialişti. Se numeşte N439k şi a afectat până acum o bună parte din populaţia Danemarcei şi, se pare, şi-ar avea originile în România. Despre această nouă tulpină se ştie că are o rezistenţă mult mai mare la medicamente şi anticorpi decât varianta originală a Covid-19. Până şi specialiştilor, în prezent, le este greu să estimeze exact cu câte tulpini se confruntă. Cele mai cunoscute sunt cea britanică şi cea africană”, conform Observator.
INSP: Noua tulpină britanică ar putea cuprinde în curând întreg teritoriul României
Institutul Naţional de Sănătăte Publică a prezentat, marţi, analiza primelor 136 de cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, cea din Marea Britanie, şi avertizează asupra riscului de a pătrunde în România şi alte noi tulpini.
„Devine evidentă necesitatea realizării de secvenţieri ale căror rezultate să fie comunicate în timp cât mai scurt, pentru declanşarea rapidă a investigaţiei epidemiologice”, au transmis specialiştii.
Aceştia atrag atenţia că „ridicarea prematură a măsurilor va duce la o creştere rapidă a ratelor de incidenţă, a numărului de cazuri severe şi a mortalităţii”.
Analiza arată că 80 de cazuri sunt în Bucurşti, iar restul au apărut în 20 de judeţe.
77 de cazuri nu au nicio legătură epidemiologică între ele şi doar 4% au istoric de călătorie în Marea Britanie.
Medicii se uită cu îngrijorare la aceste statistici. Ei cred tot mai tare că se apropie de noi al treilea val al pandemiei, un val care, din cauza acestei tulpini, poate sufocă întreg sistemul medical în câteva săptămâni.
Sursa – observatornews.ro