Echipamente moderne pentru secția de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare - 12 minute în urmă
Gică Hagi – Legenda eternă a fotbalului românesc împlinește 60 de ani - 22 minute în urmă
Muzeul de Mineralogie Baia Mare vă invită să participați la lansarea oficială a expoziției interactive „Muzeul virtual” - 52 minute în urmă
5 Februarie – Maramureșul onorează ,,Asociațiunea pentru Cultura Românilor” - 59 minute în urmă
Ianuarie a fost o lună „de foc” pentru Salvamont Maramureș; Viața a 140 de persoane a fost salvată prin curajul lor - 1 oră în urmă
Sprijin financiar pentru agricultori - 1 oră în urmă
Simona Halep își încheie cariera legendară - 1 oră în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a participat la solemnitățile organizate cu prilejul Centenarului Patriarhiei Române - 2 ore în urmă
Expoziția fotografică ”Comorile României – Patrimoniul Mondial UNESCO din România” este expusă în aer liber la Madrid - 2 ore în urmă
Rușinos! CCR își alocă bani pentru pastile, în timp ce românii strâng cureaua - 17 ore în urmă
Aveți grijă ce mâncați dacă mergeți pe litoralul românesc!
În prima săptămână de la înfiinţarea Comandamentului Litoral 2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat 197 de acţiuni de control, în 182 dintre acestea constatându-se abateri de la prevederile legale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 308 sancţiuni, din care 181 de avertismente şi 127 de amenzi, în valoare de 707.000 lei, informează ANPC, potrivit Agerpres.
Abaterile constatate în timpul verificărilor la unităţilor de prestări servicii de alimentaţie publică au fost:
- nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare a produselor alimentare;
- nerespectarea temperaturii preparatelor culinare gătite de minimum 60 de grade Celsius;
- modificarea stării termice iniţiale, fără ca operatorul economic să fie autorizat în acest sens;
- utilizarea de materii prime cu data limită de consum depăşită, cu modificări organoleptice, fără elemente de identificare din care să reiasă încadrarea în termenul de valabilitate;
- comercializarea preparatelor alimentare neprotejate de insecte şi de praf.
În cazul unităţilor de prestări servicii nealimentare s-au constatat:
- existenţa sectoarelor de plajă fără respectarea zonei de 30% plajă de nisip fără şezlonguri;
- existenţa sectoarelor de plajă fără respectarea numărului de cabine de schimb;
- nereguli semnalate în camerele de cazare.
Și la unităţile de comercializare de bunuri alimentare s-au înregistrat probleme:
- nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare a produselor alimentare;
- comercializarea produselor la promoţie în afara datei de valabilitate a acesteia;
- comercializarea de produse alimentare cu data limită de consum depăşită;
- comercializarea de produse fără traducere în limba română a etichetei;
- lipsa informaţiilor referitoare la ţara de origine şi calitate, în cazul legumelor şi fructelor.
În urma acţiunilor din această primă etapă a activităţii Comandamentului Litoral 2019 au fost retrase de la comercializare produse în valoare de 50.282 lei şi a fost oprită temporar prestarea serviciilor a 21 de operatori economici.