Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 5 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 5 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 10 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 10 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 11 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 15 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 15 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 16 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 16 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
De Paști, pensiunile maramureșene au fost mai puțin căutate
Gradul de ocupare a pensiunilor maramureșene în perioada sărbătorilor pascale a fost redus. Dacă în anii trecuți, multe gazde au fost nevoite să refuze solicitările venite în preajma Paștelui, acum au fost și pensiuni care n-au avut clienți deloc. Livia Sima, președintele Asociației de Promovare și Dezvoltare a Turismului Maramureș, precizează că gradul de ocupare a pensiunilor maramureșene a fost în medie de 70%.
”Gradul de ocupare a pensiunilor rurale din Maramureș a fost mult mai mic decât anii trecuți. Cauzele sunt legate de instabilitatea climatică, mulți renunțând să facă rezervări din timp, mai ales în această perioadă, dar trebuie să vorbim și de lipsa de promovare a celor care dețin pensiuni”. Pe post de excepție, au fost unii operatori de turism din Botiza, Bârsana, Ieud care au avut toate locurile ocupate. Livia Sima mai spune că prețurile nu au înregistrat creșteri față de anii precedenți, tarifele fiind cuprinse între 80 și 150 de lei pe zi, în funcție de clasificarea unităților de cazare și de serviciile oferite.
1 Comentariu în această postare
A.C.
Dupa atata promovare facuta de catre conducerea administrativa a judetului rezultatele sunt concludente. Degeaba promovezi turismul cand tu nu ai turism sau putinul turism e de un amatorism clar. Ei se mira ca scade gradul de ocupare, dar uita de perioada in care pensiunile neospitaliere isi bateau joc de turisti. Scuza administratiilor pentru esec e faptul ca nu avem drumuri, dar noi aveam drumuri proaste si in perioada in care turismul mergea cat de cat. Marea problema o reprezintă preturile mari la cazarea in pensiune (la Seneca e aproape pretul de la Carpati si nu se poate compara nimic), comparativ cu Bucovina de exemplu,lipsa de activitate (nu poti sa faci un sejur la camera, decat daca esti in voiaj sexual) si, nu in ultimul rand, noi uitam ca vrem turism taxand turistii cu 25 de euro kilogramul de slana. Pai nu turismul era pariul lui Zetea pentru revenirea acestui judet,ca spun unii ca parcurile industriale nu le sustine ca dupa nu stiu ce studiu (probabil facut de astia care i-au spus sa parieze pe turism), cica nu renteaza. Mai Zetea, obraznici maramuresenii sa doreasca parcuri industriale, eu zic ca daca tot ii sprijini pe industriasii locali sa nu aiba probleme la forta de munca, sa importi vietnamezi (au doar doua zile libere pe luna) si lucreaza pe un bol de orez. Oricum Universitatea a ajuns institutie sociala, astfel incat toti fosti elevi asistati sociali, aflati in plasament (corigenti in liceu) se specializeaza intens in cadrul Universitatii, deoarece ne facem ca nu vedem (cei din plasament isi prelungesc sederea si universitatea isi scoate salariile pentru profesori, asta a ajuns invatamantul superior in oras. Foarte tare, maine poimaine o sa predea matematica in scoli toti cei care cu mila luau un 5 in liceu. Asta e Maramuresul.