Locul ocupat de echipa de fotbal a României în clasamentul FIFA, la sfârșitul lui 2024 - 18 minute în urmă
99 de ani de la moartea marelui poet rus, Serghei Esenin - 44 minute în urmă
În a treia zi de Crăciun este sărbătorit Sfântul Ștefan - 2 ore în urmă
“Tanti Irina a Anuții Văsălichii Măriuții din Șișești” continuă tradiția brodatului de mână - 4 ore în urmă
Două eclipse de lună și două de soare, în anul 2025 - 8 ore în urmă
Salvamontiștii maramureșeni, Moși Crăciuni pentru 50 de copii din satele cele mai greu accesibile ale județului - 8 ore în urmă
Pietre de poveste din zona Băiuț (II) - 9 ore în urmă
Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 11 ore în urmă
În Moisei: Festivalul Național de Colinde și Obiceiuri de Iarnă „Ioan Horea” ajunge la cea de-a XIII-a ediție - 12 ore în urmă
Maica Domnului, cinstită în a doua zi de Crăciun - 1 zi în urmă
Frumusețile Maramureșului: Rezervația naturală Iezerul Mare
Mlaștina Iezerul Mare este o rezervație naturală de tip floristic și faunistic, situată în comuna Desești. În anul 2000 a fost declarată arie protejată. Se zice că adâncimea iezerului este de cca 10 m. Aria protejată reprezintă o zonă umedă (un ochi de apă drenat de pâraiele Valea Zăvoaie și Valea Cheii) înconjurat de mlaștini oligotrofe, ce adăpostește o vegetație (relicte glaciare) diversificată specifică turbăriilor, constituită din specii de: ligularia (Ligularia sibirica), iarbă albastră (Molinia coerulea), ruin (Succisa pratensis), târsă (Deschampsia cespitosa), vuitoare (Empetrum nigrum), rogojel (Carex brizoides), ruginare (Andromeda polifolia), bumbăcăriță (Eriophorum vaginatum), coada racului (Potentilla erecta), merișor (Vaccinium vitis-idaea), bozățel (Veratrum album) și o faună reprezentată de o gamă variată de mamifere, păsări și reptile.
Traseul pornește din comuna Desești. Din fața căminului cultural se merg 50 de metri (spre Sighet) iar după ghișeul Poștal (de pe partea stânga) se face prima la stanga, pe marcajul turistic triunghi roșu. Traseul urcă pe uliță, trece apoi pe sub podul de beton al CFF -Izvoare-Sighetu Marmației, lăsând biserica de lemn în dreapta. Peisajul căsuțelor din lemn e unul parcă desprins din povești. Se urcă pe frumoasa Vale a Iezerului foarte bolovănoasă, după care se ajunge la destinație.
Monument al naturii, Turbăria Iezerul Mare este una dintre cele mai bine conservate mlaştini oligotrofe din judeţul Maramureş, care se află pe platoul Munţilor Igniş la altitudinea de 1014 m.
Lăcrimioara ZOTA